KMÜ’de Kazim Karabekir Ve Spor Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO) tarafindan `Kazim Karabekir ve Spor` konulu konferans düzenlendi.

 KMÜ’de Kazim Karabekir Ve Spor Konferansi

Konferansa BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögretim Görevlisi Abdulbaki Pinar, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi. Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Kazim Karabekir Pasa’nin spora ve sporcuya verdigi önemi anlatan sunumlar yapildi.

Programin açilis konusmasini yapan Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögretim Görevlisi Abdulbaki Pinar, etkinlikle ilgili memnuniyetlerini dile getirerek, “Kazim Karabekir’in hayatini anlatan böylesi güzel bir etkinligin yine onun adini tasiyan okulumuzda düzenlenmesi bizi çok mutlu etti. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.
Açilis konusmasini ardindan Okutman Evren Küçük, Kazim Karabekir’in özel yasantisindan kesitler sunarak Pasa’nin hayatiyla ilgili bilgiler paylasti.
Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, çocuklarin istikbalin ümidi oldugunu belirterek, “Çocuk; nesillerin öncüsü, var olma çabasinin basarili meyvesidir. Sarkta 4 bin kadar yetim çocugun üzerine koruyucu bir melek gibi egilen, onlari sefaletten ve perisanliktan kurtaran, her yönüyle onlarin gelismesine imkân saglayan Sark Fatihi Kazim Karabekir Pasa’nin beden egitimi ve spor alaninda yapmis oldugu çalismalari sizlerle paylasmak için buradayiz” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, toplum olarak Kazim Karabekir’i sadece zaferleriyle tanidigimizi ifade ederek, “Üstün komutanlik görevinin yani sira Kazim Karabekir Pasa beden egitimine ve spora büyük katkilar saglamis degerli bir sahsiyettir. Kazim Karabekir’in bu yönlerini pek bilmeyiz fakat o, yapmis oldugu çalismalarla spor alaninda da üstün basarilara imza atmistir” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284