KMÜ’de ‘Kisisel Markalasma Egitim Semineri’

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Kisisel Markalasma’ konulu egitim semineri verildi. Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçeklestirilen egitim seminerine çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de ‘Kisisel Markalasma Egitim Semineri’

Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen egitim seminerini Mustafa Sahin verdi. Sahin, sunumlar esliginde yapmis oldugu anlatimlarda markalasmanin insanlar üzerindeki etkilerinden söz etti.
“Markalasmada en önemli etken karakterdir”
Marka olmanin insanlarin zihninde ve gönlünde kalici iz birakabilmeyle dogrudan baglantili oldugunu söyleyen Mustafa Sahin, markalasma sürecini ‘disaridaki insanlara kendimizi tanitmak, insanlar arasinda iz birakmak’ seklinde tanimladi. Sahin, tercih sürecinde insanlar arasinda algida seçiciligin fazlasiyla etkili oldugunun altini çizerek, markalasmada en önemli etkenin de karakter oldugunu söyledi.
“Özgüven bize güç verir”
Mustafa Sahin, Yunus Emre’nin “Ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktir.” sözünü aktararak hayatta en basarili insanin kendini bilen insan oldugunu ifade etti. Kisilerin kendi eksikliklerini bilerek bu eksikleri tamamlamaya çalismalarinin önemine dikkat çeken Sahin, “Kendi eksigini bilen ve bunlarin üzerine giden birey, açigini kapatarak daha sonraki süreçte daha basarili olur.” dedi.
Üniversite ögrencisini, ‘hedefini belirlemis, kendinden emin olan, hedefleri dogrultusunda yeteneklerini en etkin sekilde kullanan, genç, aktif, dinamik ve ülkenin temel taslarini olusturan bireyler’ olarak tasvir eden Sahin, ögrencilere korkup da yapamadiklari düsüncelerini yazmalari tavsiyesinde bulunarak, “Korkularimizin üzerine giderek özgüven kazanmaliyiz. Özgüven, hedeflerimizin pesinden giderken bize güç verir.” seklinde konustu.
“Ilk izlenim çok önemli”
Mustafa Sahin, üniversite ögrencileri ile hayat tecrübelerini paylastigi konusmasinda ögrencilerin dikkat etmesi gereken bazi hususlara degindi. Gerek ögrencilik yillarinda gerekse mezun olduktan sonraki is yasantisinda ‘ilk izlenim’in önemine dikkat çeken Sahin, beden dilini kullanmanin insanlar arasinda arti deger saglayacagini belirterek, “Yer alacaginiz ortama uygun davranmak sizi hedefe bir adim daha yaklastiracaktir. Bunun yaninda pahaliya kaçmadan, temiz ve sik giyinerek isinize önem verdiginizi gösterebilirsiniz. Bütün bunlar sizin hakkinizdaki ilk izlenim açisindan büyük önem tasiyan küçük ayrintilar.” dedi.
Mustafa Sahin daha sonra ögrencilerin is yasantisina dair merak ettikleri sorularini yanitladi. Ars. Gör. Onur Ceylan’in, Mustafa Sahin’e plaket vermesinin ardindan etkinlik son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284