KMÜ’de Kur’an Dolu Bir Gece

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi ile Karaman Hafız İmam Hatip Ortaokulu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti düzenlendi.

KMÜ’de Kur’an Dolu Bir Gece

İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duran Ali Yıldırım, Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selami Gün, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen program yoğun ilgi gördü.

Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Abdullah Kondu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

Okul Müdürü Selami Gün, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Hafızlığa hazırlanan öğrencilerimiz ve aileleri çok büyük fedakârlık gösteriyor. Aynı şekilde öğretmenlerimiz de bu fedakârlığa karşılık vererek özveri gösteriyorlar. Amacımız öğrencilerimize özgüven kazandırmak ve birşeyler yapabildiklerini göstermek. Bu başarıyı elde eden öğrencilerimiz akademik anlamda da başarıyı yakalayacaklardır. Buna inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Duran Ali Yıldırım ise düzenlenen programın Kur’an-ı Kerim’e duyulan sevginin ve bağın güçlenmesine katkı sağlayacağını belirterek, “Bu akşam burada karnımızı değil kalbimizi doyuruyoruz. Hafızlık öğrencilerini, onlara en iyi şekilde emek vererek yardımcı olan ailelerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Allah hepinize sabır, güç ve başarı ihsan eylesin.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Program, İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Ekrem Küçükturgut, Baloğlu Camii Müezzin Kayyımı İsmail Ülküsever ve Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdullah Kondu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile devam etti. Daha sonra İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Yusuf Bozdoğan ve Uğur Ataş birer şiir seslendirdiler.

Programın son bölümünde ise Grup Ezgi, birbirinden güzel ilahilerle programa katılanlara müzik dinletisi gerçekleştirdi. Hediye takdimlerinin ardından program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284