KMÜ’de Lösemiye Karsi Bilinçlendirme Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Edebiyat ve Kültür Ögrenci Toplulugu tarafindan Lösemiye Karsi Bilinçlendirme konferansi düzenlendi.

 KMÜ’de Lösemiye Karsi Bilinçlendirme Konferansi

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen ve Lösev temsilcisi Can Öney’in sunumunu yaptigi konferansta Lösev’in tanitimi yapilirken lösemi hastaligi ile ilgili bilgi verildi.

Can Öney, Lösev’in okul, hastane ve sosyal hizmetler olmak üzere farkli kurumlarla ailelere yardimlarda bulundugunu belirterek, “30 aile ile baslayan yardimlarimiz su an 17 bin aileye ulasti. Ailelilere gida ve kiyafet, çocuklara ise oyuncak yardimlari yapiyoruz. 81 ili gezen TIR'imiz, 250 kisilik ekibimiz ve 1,5 milyonu geçen gönüllülerimiz ile ihtiyaci olan ailelilerimize yardimlarimizi iletiyoruz” dedi.
Lösemi’nin tedavisi uzun süren bir hastalik oldugunu hatirlatan Öney, çocuklarin egitim hayatlarinin aksamamasi amaciyla onlara özel okul kurduklarini ifade ederek bu sayede lösemi hastasi çocuklarin egitimlerinin sekteye ugramadan devam ettigini söyledi. Hastane ve okul hizmetlerinin hiçbir ücret alinmadigina vurgu yapan Öney, 10 Mayis’ta yeni açilacak olan 280 yatakli hastanenin yani sira çocuklar için yeni bir okulun ve aileler için de yeni bir otelin hizmete girecegini belirtti.
Hastalik hakkinda da açiklama yapan Can Öney, “Lösemi, kemik iligindeki hücrelerin bozulmasindan kaynaklaniyor ve tedavi edilmemesi durumunda ölümle sonuçlanabiliyor. Fakat lösemi tedavi edilebilen bir hastaliktir. Hastaligin maliyeti ise bir çocuk için 250-300 bin lirayi bulabiliyor. Tekrar edebilen bir hastalik ve tekrari durumunda gerek maliyet gerekse süreç daha zorlu bir hal aliyor. Hastalar tedaviyi aldiktan sonra saglikli insanlardan farki olmuyor fakat bizlere göre daha dikkatli olmalari gerekiyor” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284