KMÜ’de Ögrencilere Kariyer Tüyolari Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Kariyer.net Kariyer Tüyolari’ konulu konferans düzenlendi. Kariyer.net Kidemli Etkinlik Yöneticisi Bahtiyar Gençero’nun sunumuyla gerçeklestirilen konferansa çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de Ögrencilere Kariyer Tüyolari Verildi

Bahtiyar Gençero, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen programda Kariyer.net’in kurulus sürecini ve yapisini anlatarak, “21 milyon özgeçmis, 57 bin isveren bu platformda bulusuyor. 360 çalisanla 1999 yilindan bu yana hizmet veriyoruz.” dedi.
“Mezuniyetten sonra sizi tozpembe bir hayat beklemiyor”
Ögrencilere mezun olduktan sonra kendilerini bekleyen süreç hakkinda tavsiyelerde bulunan Gençero, “Mezuniyetten sonra sizi tozpembe bir hayat beklemiyor. Herkes bir sekilde ise basliyor fakat önemli olan dogru yerden baslamak. Kendinizi iyi taniyin ve yeteneklerinizi kesfedin. Kendinizi bu yönde gelistirin.” seklinde konustu.
Özgeçmis olustururken yapilmasi ve yapilmamasi gereken hususlar hakkinda bilgi veren Gençero söyle devam etti: “Özgeçmis hazirlarken bu ise zaman ayirin. Isverenler is basvurusunda bulunan kisiler hakkinda detayli bilgiyi elde etmek isterler. Özgeçmisinizde referans olarak göstereceginiz kisiden izin almayi unutmayin ve bu konuda kesinlikle dürüst olun.”
“Is basvurularinda ilk izlenim çok önemli”
Is basvurularinda ilk izlenimin önemine dikkat çeken Gençero, gençlere mülakat teknikleri ile ilgili tüyolar verdi. Gençero, “Basvuru yaptiginiz firma hakkinda detayli bilgiye sahip olun ve firmayi iyi taniyin. Mülakata gideceginiz zaman asiriliktan uzak, basvuru yaptiginiz kurumun kriterlerine uygun kiyafetler seçin. Ilk izlenim sizin için çok önemli. Diger üniversite mezunlari ile nasil rekabet ederim diye düsünmeyin. Yapamam diye düsündügümüz seylerin bir adim daha ötesine geçtigimizde o isi yaptigimizi görüyoruz. Siz de kendinize güvenin, kendinize yatirim yapin ve rakiplerinizle rekabet etmek için çok çalisin.” dedi.
Programin sonunda sansli bes ögrenciye egitim programi hediye edilirken konferansa katilan ögrencilere de katilim sertifikasi verildi. Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu Danismani Yrd. Doç. Dr. Hakan Candan’in, Bahtiyar Gençero’ya plaket vermesinin ardindan etkinlik sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284