KMÜ’de Okçuluk Talimhanesi Açıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Okçuluk Talimhanesi açıldı. İl ve üniversite protokolünün katıldığı açılış töreni, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin'in yaptığı dua ile başladı.

KMÜ’de Okçuluk Talimhanesi Açıldı

Duanın ardından törene katılan protokol üyeleri ve davetliler Okçuluk Talimhanesine gezerek incelemelerde bulundular. Talimhanede okçuluk talimi de yapan davetliler daha sonra Okçuluk İmalathanesine geçerek burada da geleneksel okçuluk ve ok yapımı, okların özelliği, ok ve yay ölçümleri gibi konularda Sanatçı Osman Gözel'den bilgi aldılar.

Karaman Valisi Fahri Meral, KMÜ Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ve beraberindekiler de Okçuluk Talimhanesini ziyaret ettiler. Ziyarette talimhane ile ilgili bilgi alan Vali Meral ve Rektör Akgül daha sonra okçuluk talimi yaptılar. Talimlerin ardından Sanatçı Osman Gözel, Vali Meral ve Rektör Akgül'e kehribar ve kuka zihgir hediye etti.

KMÜ Türk Okçuluğu Takımı, Bir İlki Gerçekleştirecek

Törenin ardından talimhane ile ilgili bilgiler paylaşan Osman Gözel, KMÜ’yü daha güzel alanlarda temsil etmek ve üniversiteye geleneksel Türk Okçuluğu Takımı kazandırmak amacıyla böyle bir talimhane açmak istediklerini belirterek, “Takım, diğer üniversitelerin takımlarından farklı olarak kendi okunu, zihgirini ve yayını yapan bir takım olacak. Bu anlamda bir ilk olacağız. Öğrenci ve personel olmak üzere toplamda 130 kişilik bir katılımcı ile eğitimlerimizi sürdürmekteyiz. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün destekleri ile bu eğitimlere başladık ve okçulukla ilgili her aşamayı gerçekleştirebilecek bir hale geldik.” dedi.

Eğitime katılanların yalnızca okçuluk bilgisi değil aynı zamanda kültürümüzle ilgili de bilgi sahibi olacağını ifade eden Gözel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kişi, görmediği ve bilmediği şeyi sevemez. Temsil noktasında bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geleneksel Türk yayları ve bu yayların günümüz teknolojisiyle birleştirilerek yapılışını anlatırken aynı zamanda okçuluğun içinde barındırdığı felsefeyi de, dini yönü de katılımcılarımıza anlatmaya gayret gösteriyoruz. İlginin büyük olması da yaptığımız işin faydalı bir iş olduğunun göstergesi. Bu konuda başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Akgül’e ve üniversite yönetimine desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284