KMÜ’de Okul Birincisi Iki Kardesin Ilginç Basari Öyküsü

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ögrenim gören kardesler Tugba ve Cansu Kayikçioglu, art arda mezuniyetlerini kutladi. Kardesler, birlikte mezun olmanin yani sira okullarini birincilikle bitirerek önemli bir basariya da imza attilar.

 KMÜ’de Okul Birincisi Iki Kardesin Ilginç Basari Öyküsü

Adanali bir ailenin iki çocugundan 1991 dogumlu Cansu, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamalari programini, 1993 dogumlu Tugba da ayni üniversitenin Isletme bölümünü birincilikle bitirerek ilginç bir basari hikâyesine isimlerini yazdirdilar.

Üniversitede 11 Haziran günü düzenlenen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde birincilik plaketini Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim’in elinden alan Cansu’yu kardesi Tugba törende yalniz birakmazken 17 Haziran’da düzenlenen Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi mezuniyet töreninde Karaman Valisi Murat Koca’nin elinden plaketini alan Tugba’nin da yaninda ablasi Cansu vardi.
Ilk ögrenimlerinden itibaren hiçbir zaman birbirlerinden ayrilmadiklarini ve hem kardes hem de arkadas olduklarini dile getiren Cansu ve Tugba, Karaman’da kaldiklari ögrenci yurdunda da ayni odayi paylastiklarini söyledi.
“Basari tesadüf degildir”
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi birincisi Tugba Kayikçioglu Karaman’da yasamaktan ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde okumaktan dolayi çok mutlu oldugunu belirterek basarisinin sirlarini paylasti. Kayikçioglu, “Basarimin ana sebebi çok çalismak ve inanmaktir. Herkes istedigi yere istedigi müddetçe ulasabilir. Dört yillik egitimim boyunca burada bulunmaktan büyük keyif aldim. Iyi ki burayi tercih etmisim. Üzerimde çok fazla emegi bulunan hocalarima tesekkür etmek istiyorum.” dedi.
Tugba Kayikçioglu son olarak egitim için Karaman’da bulundugu süre içerisinde sadece derslerine odaklanmadigini, bunun yani sira güzel dostluklar kurdugunu ve sosyal çevresinin de genisledigini söyledi.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu birincilikle bitiren Cansu Kayikçioglu ise kardesinin destegiyle Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini tercih ettigini hatirlatarak “Ailemiz bizim her zaman saglik sektöründe okumamizi istiyordu. Fakat biz finans sektörüne atilmak ve kardesimle birlikte yeni basarilara imza atmak istiyoruz. Karaman’i çok seviyorum. Lisans egitimimi de Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde tamamlamak istiyorum. Üzerimde emegi olan bütün hocalarima gönülden tesekkür ederim.” diye konustu.
Cansu ve Tugba Kayikçioglu son olarak basarinin tesadüf olmadigi mesajini verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284