KMÜ’de Saglik Hizmetleri Ögrencileri Kep Atti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni düzenlendi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen törene KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli, ögrenciler ve aileleri katildi.

 KMÜ’de Saglik Hizmetleri Ögrencileri Kep Atti

“Size layik bir evlat olmussam ne mutlu bana”

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan mezuniyet töreninin açilis konusmasini yapan yüksekokul birincisi Semra Yildirim iki yillik güzel zamanin bitisine sahitlik ettiklerini belirterek sunlari söyledi: “Bir sonun basindayiz. Hayatimizin en tozpembe iki yilinin sonuna geldik. Sonunda ve basinda her zaman hep yanimizda olan emekleri anlatmakla bitmeyecek hocalarimiza karsi büyük bir gurur ve minnetle doluyuz. Benden destegini esirgemeyen aileme de tesekkür ederim. Size layik bir evlat olmussam ne mutlu bana. Tüm arkadaslarima bundan sonraki yasantilarinda basarilar dilerim. Üniversite unutma bizi. Çünkü biz unutmayacagiz seni.”
“Egitim nesilden nesile aktarilan bir mirastir”
Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer ise öncelikle yüksekokulun egitim olanaklari ve gelisimi hakkinda bilgi verdi. Egitimin nesilden nesile aktarilan önemli bir miras oldugunu söyleyen Doç. Dr. Metin Sezer ailelere hitap ederek “Emeklerinizin karsiligi olarak paha biçilemez bir miras biraktiniz. Evlatlariniz da azimli bir sekilde çalisarak hem hocalarinin hem de sizlerin emeklerinizin bosa gitmedigini göstermis oldular. Onlarla ne kadar gurur duysaniz azdir. Bundan sonraki basarilarini da bizimle birlikte gururla takip edeceksiniz.” dedi.
Doç. Dr. Metin Sezer, konusmasinda ögrencilere de seslenerek sunlari söyledi: “Insana hizmet odakli bir yüksekokuldan mezun oluyorsunuz. Sizin mesleginizde saygi, sevgi, hosgörü ve sabir bir kat daha önem kazanmaktadir. Içten bir gülüsünüz sizden hizmet bekleyenlere en etkili ilaç olacaktir. Mutlulugu parada pulda ve mevkide aramayin. Affetmeyi bilmek ve sevmek size yetecektir.” Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sezer, mezunlara ihtiyaçlari olan akademik bilgileri veren akademisyenlere ve onlardan hiçbir seyi esirgemeyen ailelerine tesekkür ederek konusmasini sonlandirdi.
“Isinizi Allah rizasi için yapin, merhametli ve sefkatli olun”
KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim da mezun olan ögrencilerin hayatlarinda yeni bir evreye giris yaptiklarini dile getirerek, “Çocuklarimiz, simdiye kadar ailelerinin destegi ile hayatlarini sürdürürken simdi kendi ayaklari üzerinde duracaklar ve gerçek hayatla tanismis olacaklar. Onlar ülkemizde bakima muhtaç insanlarimiza hizmet verecekler. Bu anlamda hocalarimiza ve ailelere, onlara vermis olduklari desteklerden ötürü tesekkür ediyorum. Okudugunuz bölümlerin hepsi bakima muhtaç, hasta insanlara yönelik bölümler. Dolayisiyla sefkate muhtaç insanlardan söz ediyoruz. Yaptiginiz isin manevi boyutu da bu anlamda önem kazaniyor. Isinizi yaparken merhametli ve sefkatli olun. Isinizi öncelikle
Allah rizasi için yapin. Biz, size güveniyoruz. Umarim hayatinizda her zaman basarili ve mutlu olursunuz.” dedi.
Plaket töreniyle devam eden programda yüksekokul birincisi Semra Yildirim’in isminin yazili oldugu plakayi mezuniyet kütügüne çakmasinin ardindan dereceye giren ögrencilere plaketleri verildi. Sonrasinda mezun ögrenciler teker teker sahneye davet edilerek diploma törenine geçildi. Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu andini hep bir agizdan okuyarak diplomalarini alan mezunlar keplerini havaya firlatarak mezuniyetlerini kutladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284