KMÜ’de Saglik Yöneticiligi Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Saglik, Kültür ve Etik Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Saglik Yöneticiligi’ konulu konferans düzenlendi. Karaman Kamu Hastaneler Birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu’nun konusmaci olarak yer aldigi konferansa KMÜ Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

 KMÜ’de Saglik Yöneticiligi Konferansi

“Memur kalibini kirip kendinizi asmalisiniz”

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Salonunda gerçeklestirilen konferansta konusan Dr. Ayhan Erenoglu, ögrencilere basarili bir is yasantisina sahip olmak için yapilmasi gerekenleri anlatti. Dr. Erenoglu, ögrencilere ‘basarili olmak istiyorsaniz farkli olmak zorundasiniz’ diyerek, “Bildigimiz memur kalibini kirarak kendinizi asmalisiniz. Yaptiginiz isi zevk alarak ve güzellikle yaparsaniz önünüz açilir. Siz yeter ki bu kalibin disina çikin. Yöneticilerin çogu iyi ve çaliskan insanlarla çalismak ister.” dedi.
Yöneticilerin en büyük yanlislarinin empati kuramamak olduguna dikkat çeken Genel Sekreter Erenoglu, “Eger biz yöneticiler basariliysak çalisanlarin bizlerle ilgili neler düsündügünü bilmemiz gerekiyor. Çalisanlarin çogu, yöneticilerini giydikleri kiyafetten yedikleri yemege kadar tartarlar. Bu yüzden yöneticilerin her zaman kendilerine yönelik özelestiri yapmalari ve çalisanlarina karsi empati kurmalari gerekiyor.” seklinde konustu.
“Vicdaninizi kaybederseniz insanliginizi da kaybedersiniz”
Dr. Ayhan Erenoglu, yönetici olan insanlarin mütevazi olmasi gerektigini hatirlatarak ögrencilere “Vicdaniniz ve inanciniz dogrultusunda hareket edin aksi takdirde yönetici degil insan dahi olamazsiniz. Vicdaninizi kaybederseniz insanliginizi da kaybetmis olursunuz. Öldükten sonra hepimiz hesap verecegiz. Yaptigimiz her isi vicdanen yapin ve adil olun.” tavsiyesinde bulundu.
Saglik hizmetlerinin özveri ile yapilmasi gerektigine vurgu yapan Genel Sekreter Erenoglu, ögrencilere yaptiklari ise saygi duymalari gerektigi uyarisinda bulunarak insan sagiliginin her seyin öncesinde geldigini ve saglik hizmeti sunmanin özveri gerektiren bir is oldugunu söyledi.
 

slegine ilgi duyan ögrencilere ve meslek hakkinda ipuçlari verdi. Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu’ya, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Sefa Usta’nin plaket takdim etmesiyle söylesi sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284