KMÜ’de Saglikçilar Kep Atti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Saglik Yüksekokulu mezuniyet töreni düzenlendi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, yüksekokul müdürleri, üniversite personeli, ögrenciler ve aileleri katildi.

 KMÜ’de Saglikçilar Kep Atti

“Ögrencilerimizin her biri mesleklerini en iyi sekilde icra edecek donanima sahip”

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan mezuniyet töreninin açilis konusmasini yapan Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, bu yil yüksekokul olarak 15’inci mezunlarini verdiklerini belirterek, “65 ögrencimizi daha mezun etmenin onurunu yasiyoruz. Dört yillik süreçte gerek ögrencilerimiz gerekse ögretim elemanlarimiz çok büyük gayret gösterdiler. Mezun olan ögrencilerimiz mesleklerini en iyi sekilde icra edecek donanima sahipler ve gelecekte yüzümüzün aki olacaklar. Dört yillik bir maratonun sonuna gelmis bulunmaktasiniz. Yarin ülkemizin ücra köselerine dagilacak ve hastalikla mücadele veren vatandaslarimiza yardimci olacaksiniz. Bu da sizin en büyük basariniz olacak.” seklinde konustu.
“Din, dil, irk ayrimi gözetmeksizin mesleginizi en iyi sekilde yapacaginiza inancim tamdir”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise hiç kimsenin kendi basina basarili olamayacagini vurgulayarak, “Ortada bir basari varsa buna katki verenler var demektir. Dogduklari günden bu güne üzerlerine titrediginiz, caninizdan daha çok sevdiginiz evlatlarinizin mezuniyetine sahitlik ediyorsunuz. Ögrencilerimizin basarilarinda en büyük pay sahibi sizlersiniz. Bundan sonra da çocuklarinizin basarilarina sahiplik ve sahitlik etmenizi temenni ediyorum. Ailelerin yani sira akademik kadromuz da çocuklarimizin iyi bir egitim almasi ve meslege hazirlanmasinda büyük bir çaba gösterdiler. Çocuklarimizin üzerinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” diye konustu.
Mutlulugu ve hüznü ayni anda yasadigini dile getiren Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Dört yil önce aramiza katilan genç kardeslerimizi mezun etmenin mutlulugunu yasarken üniversitenin bir mensubu olarak ailemizin bireylerinden ayrilmanin hüznünü yasiyoruz. Fakat bu kardeslerimizin güzel ülkemize önemli katkilar saglayacagini bildigim için de ayrica mutluyum.” dedi.
“Sefkat, dünyanin en etkili ilaçlarindandir”
Rektör Sabri Gökmen ögrencilere gelecek dönem ile ilgili tavsiyelerde bulunarak onlarin hayatlarina dair temennilerini paylastigi konusmasini söyle sürdürdü: “Her bitis yeni bir baslangiçtir ve diplomalari almak yeni bir baslangica merhaba demektir. Bu günün de sizler için yeni ve basarili bir baslangica vesile olmasini temenni ediyorum. Saglik, bütün bireyler için vazgeçilmez en temel ihtiyaçlardan birisidir. Bu ihtiyaçlarin karsilanmasinda akla ilk gelen sizlersiniz. Biz, size inaniyoruz. Her meslegin kendine göre zorluklari vardir fakat güzellikleri ön plana çikararak algilarimizi degistirebilirsek duygularimizi da degistirebiliriz. Hepimizin birinci görevi insanlari yasatmaktir. Hastalarin yasamasinda hemsirelerin katkisi ise yüzde ellinin üzerindedir. Sefkat, dünyanin en etkili ilaçlarindandir ve hiçbir teknolojinin saglayamayacagi kadar sifa verir. Sevgi ve ilgi ise dünyanin en güzel gidasidir. Hastalarimiza öncelikle sevgi ve ilgi göstermeliyiz. Bizim varlik nedenlerimizin en önemlilerinden birisi de hayati paylastigimiz insanlarin yüzünde tebessüm, gözünde isilti olusturmaktir. Tüm zorluklarina ragmen din, dil, irk ayrimi gözetmeksizin mesleginizi en iyi sekilde yapacaginiza inancim tamdir.”
Hemsirelik Andi Okundu, Bayrak ve Flama Devir Teslimi Yapildi
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konusmasinin ardindan mezun ögrencilere ait fotograf slayti paylasilarak ögrenciler sahneye davet edildi. Hep bir agizdan hemsirelik andini okuyan mezun ögrenciler daha sonra egitim yasantisinin devamliligini temsil eden bayrak ve flama devir teslimini gerçeklestirdi.
Dereceye giren ögrencilere plaketleri takdim edilirken mezun olan diger ögrencilere de diplomalari verildi. Diploma töreninin ardindan okul birincisi Nebahat Bekdik, mezuniyet kütügüne isminin yazili oldugu plaketi çakti.
“Birbirimizi asla unutmayalim”
Nebahat Bekdik veda konusmasinda karisik duygular yasadigini söyleyerek söyle konustu: “Bu mesakkatli yolun sonunda bugün bizim için ayrilik günü. Ayni zamanda bugün bundan sonra asmamiz gereken nice zorlu yollarin habercisi. Daha çok ayriliklar yasayacagiz ama üniversite yillarimizi, arkadaslarimizi ve hocalarimizi asla unutmayacagiz. Sevgili aileler, umut ediyorum ki yeni bir hayata basladigimiz bu dönemde sizler de her zaman yanimizda olacaksiniz. Gençlik yillarimizin ilk heyecanini yasadigimiz bu güzelim egitim yuvasinda bize yasatilan bütün güzellikler için herkese tesekkür ediyorum. Nerede olursak olalim birbirimizi asla unutmayalim ve bulundugumuz kurumlarda saygin bireyler olarak hayatimizi sürdürelim.”
Nebahat Bekdik’in ardindan Prof. Dr. Ali Sahin, ögrencilerin istegi üzerine hemsirelik konulu bir siiri okudu ve kep atma törenine geçildi. Saglik Yüksekokulundan mezun olan 65 ögrenci hep birlikte kep atarak üniversite hayatlarina veda etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284