KMÜ’de Sanal Bağımlılık Konferansı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Gençlik ve Sanal Bağımlılık’ konulu konferans düzenlendi.

KMÜ’de Sanal Bağımlılık Konferansı

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Doğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Mutlu olmak için internetin kölesi değil, efendisi olun”

Konferansta Prof. Dr. Orhan Doğan; sınav, gençlik ve bağımlılık üzerine slayt sunumu gerçekleştirerek bağımlılık türleri hakkında bilgi verdi. Özellikle sanal bağımlılık konusuna dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, sanal bağımlılığın 'etki olarak var olan' fakat 'gerçekte olmayan' olgulardan oluştuğunu belirterek, “Sanal dünya daha çok dijital ortam için kullanılan bir kavramdır. Katılımcılar bedenen değil, iletiler aracılığıyla iletişim kurarlar. Sosyal ağlar, oyun, sanal ilişki, sohbet gibi kavramlarla karşımıza çıkan sanal dünya toplumumuzu ve özellikle de gençlerimizi etkileyen en önemli bağımlılık türleri arasında yer alır.” dedi.

İnternetin tehlikeli olmadığını fakat amacı doğrultusunda kullanılması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnternet doğru kullanıldığı takdirde günümüz için çok faydalı bir buluştur. Toplumsallaşma, kendini kolay ifade etme, bir grubun parçası olma, yeni bir kimlik kazanma ve statü sahibi olma anlamında kazanımlar getirse de tembel işi olması, sorumluluk gerektirmemesi ve kontrolsüzlük gibi faktörlerle de olumsuz durumların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Burada önemli olan interneti ne amaçla ve nasıl kullandığımızdır. Mutlu olmak için internetin kölesi değil, efendisi olun.”

Konferans, plaket takdiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284