KMÜ’de Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin Tanitimi Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin (TTO) tanitim toplantisi düzenlendi.

KMÜ’de Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin Tanitimi Yapildi

Üniversitenin Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen toplantida Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani ve ayni zamanda Selçuk TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bayram Sade sunum gerçeklestirdi.
Toplantiya KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim ve üniversitenin akademik personeli ile çok sayida ögrenci katildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin tanitiminin yapilacagini belirterek, bu ofisle ortak çalismalar yapacaklarini ifade etti.
Prof. Dr. Bayram Sade: “KMÜ ile sözde degil, özde beraber olmak istiyoruz”
Prof. Dr. Bayram Sade sunumunda ofislerinin Konya Teknokent kapsaminda 2006’dan beri faaliyet gösterdigini söyleyerek, Türkiye genelindeki teknoloji transfer ofisleri içinde ilk 10 arasina girdiklerini belirtti. Sade, diger üniversitelerin teknoloji ofislerinden farklarini ise su sekilde açikladi: “Bizim ofisimiz sadece Konya ilini degil, KOP Bölgesinde yer alan 4 il (Karaman, Konya, Nigde, Aksaray) ve 7 üniversiteyi içine almaktadir. KMÜ’nün bizi destekleyecek olmasi ayrica mutluluk vericidir.”
Prof. Dr. Sade, Selçuk TTO’nun su ana kadar yürüttügü faaliyetlerde bölgedeki tüm illerdeki sanayi kuruluslarindan ve üniversite ögretim elemanlarindan fayda saglandigini vurgulayarak ögretim elemani, ögrenci ve sektörden meydana gelen üç hedef kitlelerinin oldugunu söyledi. Sade, Selçuk TTO’nun üniversite-sanayi isbirliginde aktif rol üstlenerek koordinasyon ve iletisimi saglayan, akademik çalismalarin sanayiye yönelik ürün ve hizmetlere dönüsmesinde rol oynayan bir yapisi oldugunu kaydetti.
Prof. Dr. Bayram Sade sunumunda, gerçeklestirdikleri hizmetleri bes baslik altinda toplayarak su sekilde siraladi: “Farkindalik ve tanitim hizmetleri, destek programlarindan yararlanmaya yönelik hizmetler, proje gelistirme/yönetim hizmetleri, fikri sinai mülkiyet haklari/ ticarilestirme hizmetleri, sirketlesme ve girisimcilik hizmetleri.”
Prof. Dr. Bayram Sade, sunumunu “KMÜ ile sözde degil, özde beraber olmak istiyoruz.” sözleriyle tamamlayarak, katilimcilarin sorularini yanitladi.
Toplantida söz alan Konya Teknokent Genel Müdür Yardimcisi Yeliz Erenler, sirketlesme ve girisimcilik konusunda KMÜ’lü akademisyenlerin ve ögrencilerin basvurularini beklediklerini söyledi. Bugüne kadar KMÜ’lü üç akademisyenin projeleri araciligiyla sirket olusturduklarini ifade eden Erenler “Hem akademisyenlerinizin hem de ögrencilerinizin projelerine destek vermeye haziriz.“ dedi.
KMÜ’den Teknoloji Transfer Ofisi
Toplantinin sonunda bir degerlendirme konusmasi yapan Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde Teknoloji Transfer Ofisi kuracaklarinin müjdesini verdi.
Patent konusuna da deginen Yildirim, özgün olmak kaydiyla tüm fikirlerin patent alabilecegini vurgulayarak “Yeni kurulacak Teknoloji Transfer Ofisimiz ögrencilerimizin fikirlerine profesyonel anlamda destek verecektir.“ dedi.
Prof. Dr. Ahmet Yildirim, üniversite olarak fen bilimleri alaninda ürettikleri projeler açisindan ayni dönemde kurulan diger üniversitelerden daha önde olduklarini da sözlerine ekledi.
Toplanti sonunda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafindan Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Bayram Sade’ye plaket takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284