KMÜ’de Sosyal Bilimciler Kep Atti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ögrencileri mezuniyetlerini kutladi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen mezuniyet törenine KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Idris Nebi Uysal, üniversite personeli, ögrenciler ve aileleri katildi.

KMÜ’de Sosyal Bilimciler Kep Atti

“Bu ailenin bir üyesi olmaktan hep gurur duydum”
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende öncelikle Karaman’in tanitiminin yapildigi video gösterimi gerçeklestirildi. Ardindan törenin açilis konusmasini yapan yüksekokul birincisi Cansu Kayikçioglu, iki yil önce baslayan egitim serüveninin sonunda mezun olma sevincini paylasmak için burada toplandiklarini belirterek, “Burada geçirdigim iki yilin her dakikasindan büyük keyif aldim ve bu ailenin bir üyesi olmaktan hep gurur duydum. Üniversitenin sadece ögrencilerine bilgi aktarimi amaci olmadigini ayni zamanda fikirleri ve degerleri anlama, yorumlama becerisi kazandiran bir görevi de oldugunu yüksekokulumuz bize somut bir sekilde kanitlamistir. Aileme, kendilerinin ögrencileri olmayi gurur duyarak belirtecegim hocalarima ve dostlarima tesekkür etmek istiyorum.” dedi.
“Hayat boyu dogruluk ve dürüstlükten ayrilmayin”
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz ise yüksekokulun gelisimi, egitim olanaklari ve teknik altyapisi hakkinda bilgi vererek söyle konustu: “Ailelerimiz evlatlarinin egitimleri boyunca türlü sikintilar yasadilar fakat bugün onlarin mutluluklarini paylasiyorlar. Ögrencilerimizin istikbali ile ilgili en ufak bir endiseye kapilmayin. Alanlari ile ilgili en güncel bilgilerle donatilan ögrencilerimizin is bulma konusunda sikinti yasayacaklarini düsünmüyorum. Akademik personelimiz ögrencilerimize yalnizca teknik bilgi vermekle kalmadi, onlara bir birey olarak topluma karsi sorumluluk sahibi olmayi da ögrettiler. Bizler onlarla gurur duyuyoruz. Sizler de ne kadar övünseniz azdir.” Prof. Dr. Yilmaz, ögrencilere kisisel gelisimlerine ve ögrenmeye devam etmeleri tavsiyesinde bulundu ve “Kendinizi her alanda gelistirmek zorundasiniz. Hayat boyu dogruluk ve dürüstlükten ayrilmayin. Bu güzel ülke için güzel isler yapmaya çabalayin.” diyerek sözlerine son verdi.
“Yaptiginiz isi severek yapin ve isin hakkini verin”
Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim ise ortada bir basari varsa bu basarinin mutlaka taraflari da olacagini ifade ederek, bu basarinin mimarlarindan ilkinin aileler oldugunu, ikincisinin ise onlari hayata hazirlayan ögretim elemanlari oldugunu söyledi. Prof. Dr. Ahmet Yildirim mezun olan ögrencilerin hayatlarinda yeni bir evreye geçildigini vurgulayarak konusmasini söyle sürdürdü: “Bundan sonra zorlu bir hayat sizleri bekliyor. Ancak siz bilgi birikiminizle bu zorlu hayata hazirsiniz. Yaptiginiz isi severek yapin ve isin hakkini verin. Kazancinizin helal olmasina dikkat edin. Insanlara severek yaklasin. Bütün bunlari yaptiginiz sürece hem kendinizin hem de çevrenizin daha mutlu olacagina inaniyorum. Biz, sizlere sonuna kadar güveniyoruz. Bundan sonraki hayatinizda mutluluklar diliyorum.”
Konusmalarin ardindan Recep Uzun isimli ögrenci ‘Sakarya’ siirini okudu. Daha sonra okul birincisi Cansu Kayikçioglu ve dereceye giren ögrencilere plaketleri verildi ve Kayikçioglu isminin yazili oldugu plakayi mezuniyet kütügüne çakti.
Nuray Kes isimli ögrencinin seslendirdigi türkülerin ardindan diploma törenine geçildi. 250’yi askin ögrenci diplomalarini teslim alirken keplerini büyük bir coskuyla havaya firlatarak mezuniyetlerini kutladi.
(Haber Merkezi) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284