KMÜ’de Temel Yasam Destegi Semineri

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Saglik Kültür ve Etik Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Temel Yasam Destegi’ konulu seminer verildi. Operatör Doktor Orhan Rahmi Fesçekoglu’nun sunumunu yaptigi seminere Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

 KMÜ’de Temel Yasam Destegi Semineri

KMÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde Opr. Dr. Orhan Rahmi Fesçekoglu, ögrencilere temel yasam destegi ile ilgili bilgiler sunarken kalp krizi, kaza, ani sok gibi durumlarda hastalara uygulanmasi gereken yöntemler hakkinda ögrencilerin bilgilerini sinadi.

Ögrencilerle tecrübelerini paylasan ve yasadigi olaylardan örnekler sunan Dr. Fesçekoglu, temel yasam destegi, yetiskinlerde ve çocuklarda nabiz alimi, kardiyak arrest (kalp durmasi) gibi farkli konularda bilgilerini ögrencilere aktararak, “Kardiyak arrest olgularinda yapilan müdahaleler hayati kurtarmak amaçli yapilan eylemler serisidir. Bu müdahalelerin basarisi kurtariciya, hastaya, sahip olunan kaynaklara, erken ve etkin yapilan müdahaleye baglidir.” dedi.
“Hastalara kendi ailenize gösterdiginiz hassasiyeti gösterin”
Dr. Fesçekoglu ögrencilere insan sagligi ile ilgili konularda çok dikkatli ve özverili olunmasi gerektigini hatirlatarak, “Hastalara kendi ailenize gösterdiginiz hassasiyeti gösterin. Kendi anneniz, babaniz veya çocugunuz ayni durumda olsa nasil davranirdiniz diye düsünerek müdahale ettiginiz hastaya da ayni sekilde davranin.” seklinde konustu.

Fesçekoglu ögrencilere islerini severek yapmalari ve derslerde ögrendikleri bilgileri karsilastiklari olaylarda tecrübe etmeleri tavsiyesinde bulunarak, “Çünkü o an sokaktaki bir insanin yapacagi yanlis müdahale belki o hastanin yasamini kaybetmesine sebep olacak fakat sizin yaptiginiz bilinçli müdahale o hastanin kurtulmasina vesile olabilir.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284