KMÜ’de “Uçurtmayi Vurmasinlar” Sinema Filmi Gösterildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen sinema etkinliginde ‘Uçurtmayi Vurmasinlar’ filmi ögrencilerle bulustu. Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gösterilen filme ilgi yogun oldu.

 KMÜ’de “Uçurtmayi Vurmasinlar” Sinema Filmi Gösterildi

Feride Çiçekoglu'nun ayni adli romanindan uyarlanan, çekimleri Ankara Merkez Kapali Ceza ve Tutukevinde gerçeklestirilen film 1989 yilinda gösterime girdi. Uluslararasi Istanbul Film Festivali ve 26. Antalya Film Senligi basta olmak üzere birçok festivalden ödül alan film ayni zamanda Türkiye'nin ilk Oscar aday adayi filmi olmustu.

Filmde annesinin mahkumiyeti nedeniyle hapishanede büyümek zorunda kalan dört yasindaki Baris’in gözünden Kadinlar Hapishanesi ve sevginin öyküsü anlatiliyor. Baris ile mahkumlardan Inci arasinda gelisen sevgi dolu dostlugun islendigi filmde, çocuk ve kadin arasinda gelisen arkadaslik, hapishane duvarlarini asarak onlarin yeni bir dünya kurmalarini sagliyor.
Sinema gösterimini düzenleyen Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu Baskani Murat Han Karaaslan, bu filimle tutuklu ve hükümlü kadinlarin çektikleri cezaya ortak olan çocuklarin yasam sartlarina dikkat çekmeyi amaçladiklarini belirterek filmi izlemeye gelen herkese tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284