Kmü’de Yeni Bir Arastirma Merkezi Daha Kuruldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) hizmet vermekte olan alti arastirma merkezine bir yenisi daha eklendi. Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Egitim Ögretim Dairesi Baskanliginin karari ile KMÜ’de Bilimsel ve Teknolojik Arastirmalar Uygulama Merkezi kuruldu.

Kmü’de Yeni Bir Arastirma Merkezi Daha Kuruldu

Yüksekögretim Kurulu tarafindan yapilan açiklamada ülke çapindaki çesitli üniversitelerde uygulama ve arastirma merkezi kurulmasi konusunda yapilan tekliflerin degerlendirildigi ve adi geçen rektörlükler bünyesinde belirtilen uygulama ve arastirma merkezlerinin kurulmasinin uygun görüldügü belirtildi.
“Teknolojiyi egitimin her safhasinda önemli bir firsat olarak görmeliyiz”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, içinde bulundugumuz çagda insanlarin ve toplumlarin üniversitelerden beklentilerinin her geçen gün arttigini belirterek; “Teknolojinin egitime yansimasi kaçinilmaz bir gerçek. Bütün dünyada oldugu gibi ülkemizde de, üniversiteler olarak beklentilere cevap verebilmek için teknolojiyi egitimin her safhasinda önemli bir firsat olarak görmek gerekiyor. Temel görevleri bilgi üretmek ve toplumun egitim seviyesini yükseltmek olan üniversiteler ayni zamanda bulunduklari sehirlerin ve bölgelerin de ekonomik, sosyal ve kültürel kalkinmasinda öncü kuruluslardir. Biz de siradan degil aranan bir egitim kurumu olma yolunda üniversitemizi daha ileriye tasimak ve Karaman’in gelisimine katkida bulunmak anlaminda öncü olmak için gerekli adimlari atmaya devam ediyoruz. Yeni kurulan Bilimsel ve Teknolojik Arastirmalar Uygulama Merkezi’nin üniversitemiz için hayirli olmasini temenni ediyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284