KMÜ`den Aile Danismanligi Kursu

Karamanoglu Mehmetbey (KMÜ) Üniversitesi Sürekli Egitim, Uygulama ve Arastirma Merkezi (KMÜSEM) tarafindan `Aile Danismanligi Kursu` açildi.

 KMÜ`den Aile Danismanligi Kursu

KMÜSEM Müdürü ve kurs koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçin, gazetecilere yaptigi açiklamada, Türkiye genelinde 3 yil sonra 600 aileye bir aile danismaninin atanmasinin planlandigini söyledi.

Aile hekimligine benzer bir sistemle herkesin aile konusunda bu danismanlara basvurabilecegini ifade eden Yalçin, "Ciddi bir aile danismani açigi var. Bu açigin kapatilmasi için üniversitelere kurs açma yetkisi verildi. Bu kurslardan aile danismanligi sertifikasi alanlar özel danismanlik bürüsu açarak evlilik, bosanma, çocuk egitimi, ders basarisini arttirma gibi konuslarda danismanlik yapabilecekler. Bu kurslara tip, sosyoloji, hemsirelik, çocuk gelisimi, sosyal hizmet uzmani, psikoloji ve psikolojik danismanlik mezunlari basvurabiliyor. Bizim açtigimiz kurs 450 saat. Su anda 21 kursiyerimiz var" diye konustu.
Kurs ögretmeni  Necmettin Erbakan Üniversitesi  Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.  Selahattin Avsaroglu ise Aile Danismanligi sertifika kurslarinin temel amacinin aile danismani açiginin kapatilmasi oldugunu belirtti.
Buradan mezun olacak kursiyerlerin aile danismani ünvani ile birlikte kendi ofislerini açabileceklerini, devletin bazi tüzel ortamlarinda çalisabileceklerinin altini çizen Avsaroglu, sunlari kaydetti:
"Bu serfitikasyonlarin gündemde olmasi, 2 yildir ülkemizde birçok üniversitenin bu kurslari açmasinin temel sebebide istihdama yönelik olmasi. Bir baska nedeni de üniversitelerin bu bölümlerinin olmayisi. Aile danismanligi piskolojik danismanligin bir bölümü ama uzmanlik gerektiren bir alan. Tipki diger dallarda oldugu gibi. Medyadan da takip edildigi gibi ülkemizde aile içi istenmeyen olaylarla sik sik karsilasiyoruz. Bunlarin en aza indirebilmesi için toplumun her kesiminin kendi üzerine düsen görevi yapmasi lazim. Aile danismanlarinin artmasi lazim. Bunun için çalisiyoruz. Fakat yetkililerinde bu kurslardan mezun olan kisilere yardimci olmasi lazim."

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284