KMÜ’lü Öğretim Üyelerinden G-20’ye Dair Her Şey

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğretim elemanları tarafından hazırlanan "G–20 ve Ötesi: Teori, Kavram ve Politika” adlı kitap, Almanya'da Lambert Academi Yayınları tarafından yayımlandı.

KMÜ’lü Öğretim Üyelerinden G-20’ye Dair Her Şey

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sayın ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Darıcı’nın editörlüğünü yaptığı ve 17 akademisyenin katkılarıyla hazırlanan kitap, İngilizce olarak “G–20 And Beyond: Theory, Concept, And Policy" adıyla geçtiğimiz kasım ayında akademik camianın ilgisine sunuldu.

13’ü KMÜ’den Olmak Üzere Toplam 17 Akademisyenin Ürünü

G-20 Zirvesine dair her şeyin anlatıldığı kitap, 13'ü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden, 2'si Kocaeli, 2'si de Kırıkkale ve Ankara Üniversitelerinden olmak üzere toplam 17 akademisyen tarafından kaleme alındı.

“G-20’nin önemi, Türkiye Başkanlığı ile bir kat daha arttı”

Kitabın editörlerinden Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sayın, G–20 ile ilgili uluslar arası boyutlarda yapılan çalışmaların azlığını dikkate alarak böyle bir kitap çalışmasının literatür boşluğunu gidermeye yardımcı olacağını düşündüklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Sayın, G–20 konusunu tüm boyutlarıyla ele alarak dünya bilim literatürüne katkı sunmaya çalıştıklarını ifade ederek "G–20, ülkeler arenasında ekonomik, siyasal ve toplumsal noktalarda önemli bir yere sahip güçlü bir birlikteliktir. G-20'nin önemi, 2015 yılı içinde Türkiye başkanlığında bir kat daha arttı. Editörlü olarak yapılan bu kitap çalışması, Türkiye’nin dönem başkanlığında ortaya çıkan başlıklara ilaveten, küresel ölçekte dünya ekonomisini etkileyen pekçok konu etrafında, 17 akademisyenin bir araya gelerek yoğunlaşmasıyla oluştu.” dedi.

“G-20, insan ve yaşama dair gelişmeleri farklı alanlarda ele alıyor”

Yrd. Doç. Dr. Bülent Darıcı ise G-20’yi kişiler ve toplumlar açısından ele alarak şöyle konuştu: “Çalışmamızın odağında yer alan yaşam savaşı ve bunu çevreleyen alanların işaret ettiği birlikteliklerin önemli birleşme noktasında yer alan G-20, insan ve yaşama dair gelişmeleri ekonomi, siyaset, çevre, jeopolitik alanlarda ele almakta ve belki de sınırlı çözümler sergilemektedir. Bu kitap, bir grup akademisyenin, yerel düşünme iklimini öğrenmekle birlikte kendisini yaşanan küresel problemlerin ortasında bulduğunda çıkış yolu olarak birlikte hareket etme kararının ürünüdür.”

G-20’ye dair bileşenleri kitapseverler ile buluşturmanın zor ve meşakkatli zamanlar sonrasında gerçekleştiğini belirten kitabın editörleri Sayın ve Darıcı, son olarak farklı alanlardaki uzman akademisyenlerin yoğun çalışma zamanlarından vakit ayırarak böylesi faydalı bir eserin üretilmesine katkı sağladıkları için kitap yazarlarına teşekkür ettiler.

Tamamen Türk akademisyenler tarafından bilim dünyasına sunulan kitabın yazarları şu isimlerden oluşuyor: Yusuf Sayın, Bülent Darıcı, Erdal Bilgiç, Fatih Kahraman, Fikret Çelik, Gülten Dursun, İclal Çöğürcü, Mehmet Ali Canbolat, Mustafa Çolak, Murat Bay, Onur Ceylan, Sabri Aydın, Sefa Usta, Sevda Köse, Sinem Yapar Saçık, Ufuk Serdar Akalın, Yiğit Anıl Güzelipek.

“G–20 And Beyond: Theory, Concept, And Policy (G–20 ve Ötesi: Teori, Kavram ve Politika)” ismini taşıyan ve uluslararası pekçok saygın kitabevi tarafından elektronik ortamda satışı yapılan kitap, Türkiyeli akademisyenlerin bilim dünyasına önemli bir katkısı olarak değerlendiriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284