KMÜ’ye Uygulama Oteli Açiliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Mevlana Kalkinma Ajansi’na (MEVKA) Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapi Projesi kapsaminda sundugu “Karaman’a Bilgilendirme Ofisine Sahip Uygulama Oteli Kazandirilmasi” baslikli projesi en yüksek puan alan ikinci proje olarak kabul edildi.

KMÜ’ye Uygulama Oteli Açiliyor

Koordinatörlügünü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz’in yaptigi projenin koordinatör yardimciligini Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ögr. Gör. Ikbal Yegen Karatasli, yöneticiligini ise Ögr. Gör. Mehmet Ali Canbolat üstlendi.
Yaklasik 175.000 TL’lik bütçeye sahip ve 12 ay sürecek projenin protokolü geçtigimiz günlerde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz ile MEVKA uzmani Dogan Ali Onuralp arasinda imzalandi. Projenin sonuçlandirilmasi ile Karaman’da 30 yatak kapasiteli ve bilgilendirme ofisine sahip ilk uygulama oteli hayata geçirilecek.
Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz: “Turizm Açisindan Çevre Illerin Gölgesinde Kalan Karaman, Daha Fazla Ön Plana Çikabilecek”
Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz projeyle ilgili yaptigi açiklamada “Bu yil yeni açilan programlarimizdan bir tanesi de Turizm ve Otel Isletmeciligi programidir. Ögrencilerimizi tam donanimli bir sekilde yetistirebilmek adina eksikligi duyulan uygulama otelinin hayata geçirilmesi bizleri çok mutlu etmistir.” dedi. Yilmaz, Karaman’in turistik karakteristikleri incelendiginde, günlük konaklama sürelerinin kisa oldugu ve turizm is görenlerinin yeterince kalifiye olmadiginin gözlendigini ifade etti. Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz, bu sorunlardan yola çikarak gelistirilen proje ile Karaman’da nitelikli isgücünü destekleyecek sekilde bir turizm altyapisi kurulacagini söyledi.
Bilgilendirme ofisi sayesinde turistlere Karaman hakkinda tarihi ve kültürel odakli bilgiler ulastirabilecegini belirten Prof. Dr. Yilmaz “Bugüne kadar turizm açisindan çevre illerin gölgesinde kalan Karaman, bu sayede daha fazla ön plana çikabilecektir.” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284