Koçluk Egitimi Aldilar

Türkiye’nin 81 ilinde uygulanmasi planlanan Demokratik Katilim Projesinin Iç Anadolu bölgesi koçluk egitimi Konya’da gerçeklestirildi. 21–23 Aralik tarihinde gerçeklesen proje gençlerin katimiyla gerçeklesti.

 Koçluk Egitimi Aldilar

Yogun bir katilimla gerçeklesen ve Gençlik Arastirmalari Dernegi tarafindan verilen egitim programin amaci gençlerin aktif vatandaslar olarak politika yapim sürecine katilimlarini saglamak. Verilen egitimlerde sekiz bölgesel egitmen egitimiyle yerellerde birçok egitmen katilim koçu yetistirildi.

Demokratik Katilim Projesi ile genel egitim ve uzmanlik egitimi adinda iki kategoride egitimlerin verildigi programda Gençlik Kurumlari ve Isleyisi, Gönüllülük ve Genç Katilim baslikli egitimlerde yer aldi.
Ikinci bir proje olan Uzmanlik egitimleri ise Yeni Medya ve Geleneksel Medya, Proje Yazimi ve Yönetimi alanlarina ilgi duyan, bu konuda proje fikrine sahip ve basvurusunu o alanda yapmis kisilere verilecegi bildirildi.
Türkiye genelinde 8 Bölgesel Egitmenin düzenledigi projede hedeflenen 120 yeni medya ve geleneksel medya alaninda,  ayrica Proje yazimi ve Yönetimi alaninda da toplamda en az 240 Egitmen (Koç) yetistirmek.
21–23 Aralik tarihlerinde Konya Bera Mevlana Otel’de verilen egitimde toplam 70 kisiye Egitmenlik (Koçluk) sertifikasi verildi. Böylelikle sertifikalarini alan egitmenler bundan sonraki projelerde kendileri egitim verebilme hakkinda sahip oldular.
Karaman olarak Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi Baskani Emre Yilmaz ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Gençlik Inisiyatifi Toplulugu Baskani Ali Asan katildi.
Baskan Yilmaz,  program çerçevesinde gerçeklesen kültür ve organizasyon fuari, Karaman Belediyesi ve Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’nden alinan materyaller ve afisler tarafindan gerçeklestirildigini belirtti.
Egitimi alan Gençlik Meclisi Baskani Emre Yilmaz ve Gençlik Inisiyatifi Toplulugu Baskani Ali Asan en kisa zamanda aldiklari koçluk egitimini Karaman Ilinde bulunan gençlere de verilecegini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284