Kolmusan A.S.’den Halk Bankasina Elestiri

Ilimize bagli Yollarbasi Beldesi hudutlari içerisinde faaliyetlerini sürdüren Karaman Oluklu Mukavva ve Petrol Ürünleri Sanayi ortaklari adina bir açiklamada bulunan Mustafa Sari, Halk Bankasi’nin tutumunu elestirdi.

Kolmusan A.S.’den Halk Bankasina Elestiri

Sari, “Karaman Oluklu Mukavva Ve Petrol Ürünleri San. Ve Tic. A.S.Sirketine ait fabrika, Yollarbasi Kasabasi halki basta olmak üzere, bölgemizin diger insanlarinin ortak girisimi ile, 2000 yili içinde kurulmustur. Ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkilari olmus, olmaya devam etmekte olan büyük ve önemli bir tesistir. Sagduyulu insanlarimizin katkilari ve büyük fedakârliklari ile kurulan bu tesislerle ilgili, bugüne kadar gerçek yönleriyle nelerin olup bittigini, kamuoyuyla paylasmak isteriz. Sirketimizle Halk bank arasinda,14.05.1999 tarih ve 6398 nolu, 3 900 000 USD bedelli, genel kredi sözlesmesine dayanarak, Italya’dan aldigimiz makinelere teminat olarak, fabrika ile petrol istasyonu üzerine ipotek ve rehin tesis edilmistir.
Sirketimiz 2000 yili boyunca borç taksitlerini aksatmadan ödemistir.2001 yilinda ülkemizde yasanan ekonomik kriz nedeniyle alacaklarini tahsil edemeyince bankaya taksitlerini ödeyememis temerrüde düsmüstür. Bunun üzerine banka alacagini tahsil için ilamsiz takipler baslatmistir.
Bütün bunlardan sonra Halkbank ile Kolmusan A.S. arasinda 30.01.2007 tarihinde sulh ve ödeme protokolü yapilmis, bütün islemlerin haricen yapilan bu sulh ve ibra protokolüne göre yapilmasina karar verilmistir. Sirketimiz bu protokole uyarak bütün edinimlerini yerine getirmekteyken, bir sahis tarafindan firmamiz aleyhine açilan bir iflas davasinda yerel mahkemenin firma aleyhine verdigi karari, banka gerekçe göstererek, Yargitay’in lehimize bozup kesinlestirdigi karari beklemeden aramizda ki protokolü hiçe sayip uymamistir. Halkbank Genel Müdürlügü düzeyinde yaptigimiz çok sayida görüsmeler de protokolün devami ile ilgili teklifimiz kabul görmemistir. Protokole baglanmis olan alacagini kurusuna kadar tahsil eden banka, kendi edinimlerini yerine getirme sürecine girisilince, yasal olmayan yol ve yöntemlere basvurmaktan kaçinmamistir. Bankanin bu tutumu ne iyi niyet kurallari ile nede basiretli tacir gibi davranma yükümlülügüne uygundur. Sirketimizi ve ortaklarini büyük zararlara ugratan Halkbank yetkililerinin, bu tutum ve davranislarinin, devlet yetkili mercilerince incelenip, haklarimizin kisa sürede iade edilmesinin saglanmasina katkilarini beklemekteyiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284