Komsuluk Ölmemis Dedirttiler

Degisen zaman ve gelisen teknolojiyle birlikte bazi gelenek ve göreneklerimizde unutulmaya yüz tutarken, 2. Istasyon Caddesi sakinleri komsuluk iliskilerinin ölmedigini, yardimlasma ve paylasmanin en güzel örnegini gösterdiler.

Komsuluk Ölmemis Dedirttiler
2. Istasyon Caddesinde esnaflik yapan ve çogunlugunu bayanlarin olusturdugu vatandaslar içinde bulundugumuz Ramazan ayinin maneviyatina uygun bir davranista bulunarak hazirladiklari yemekler ve cadde üzerine kurduklari iftar sofrasiyla birlik ve beraberliklerini ortaya koydular.
Nese ve hos sohbet içinde geçen yemek sonrasinda bazi istek ve sikâyetlerini de KGRT araciligiyla yetkililere duyurdular. Cadde esnafi yetersiz isiklandirma nedeniyle karanlikta kaldiklarini, düzensiz park edilen araçlarin isyerlerinin önünü kapattigini, sikâyetlerini defalarca belediye ve MEDAS’a iletmelerine karsin herhangi bir girisimde bulunulmadigini belirterek, “2. Istasyon Caddesi’nin üst kismi gerek kafelerin yogun olmasindan gerekse giyim magazalarindan dolayi piril piril isiklarla halkin yogun olarak oldugu bölümde kalirken ne yazik ki alt kismi kaderine terk edilmis gibi duruyor. Yetersiz sokak lambalari sonucu maalesef caddemiz karanlikta kaliyor ve aksam saatlerinde adeta terk edilmis bir sokak görünümüne bürünüyor. Esnaf olarak ne yaptiysak caddemizi bir türlü cazip hale getiremedik. Belediye ve Medas yetkililerinden sokagimiza isiklandirma ve park konusunda yeni düzenlemeler yapmalarini istiyoruz” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284