Konarili Enerji Verimliligi Fuarina Katildi

30 Ekim-2 Kasim 2014 tarihlerinde gerçeklesen Antalya Cam Piramit’te düzenlenen 2. RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliligi Fuari‘na Karaman’dan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili katildi.

Konarili Enerji Verimliligi Fuarina Katildi

Agoras fuarcilik hizmetleri tarafindan düzenlenen fuarda anahtar teslim günes enerjisi santrali kurulumu, fotovoltaik panel üretimi, fotovoltaik invertör üretimi, solar tarimsal sulama sistemleri kurulumu, solar thermal (günisi) sistemleri kurulumu, GES danismanlik hizmetleri gibi konularda ürün ve hizmetler sunan firmalarin yani sira biyogaz, biyoatik ve biyokütle konularinda atiklarin enerjiye çevrimi (çöpten elektrik üretimi) alaninda faaliyet gösteren firmalari yer aldi.
Fuara 37 sirketle beraber 24 kurum katildi. Fuarin açilisina Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardimcisi Ramazan Usta, Akdeniz Belediyeler Birligi ve Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü‘de katildi. Açilista konusan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardimcisi Ramazan Usta Türkiye’nin enerji talep artisi en hizli gerçeklesen ülkeler arasinda oldugunu söyledi. Türkiye’nin 2002 yilindan bu yana elektrik ve dogal gaza talep artisinda Çin’den sonra dünyada ikinci konuma geldigini söyleyen Usta, 2013 yilindaki elektrik tüketiminin yüzde 28’inin alternatif enerji kaynaklarindan karsilandigini ifade etti.
GENSED tarafindan düzenlenen panelde Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlügü'nden Yüksek Mühendis Yüksel Malkoç, TEIAS APK Dairesi Yetkilisi Ceyhun Cengiz, TEDAS Elektrik Yüksek Mühendisi Bilal Simsek ve Akdeniz EDAS Müsteri Hizmetleri Direktörü Mete Yilmaz yer aldi. Moderatörlügünü GENSED Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çatalbas'in yaptigi ikinci oturumda Lisansli ve Lisanssiz Elektrik Üretimi ile ilgili ayrintili bilgiler paylasilarak dinleyicilerin sorularina cevaplar verildi.
Ayrica tarimsal üretimde solar enerjinin yeri oturumu ile baslayan panele Antalya Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Dalli, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Izzet Kas ve TÜMYENDER Yönetim Kurulu Baskani Tamer Ates katildi. Ahmet Dalli'nin moderatörlügünde baslayan panelde TÜMYENDER Yönetim Kurulu Baskani Tamer Ates sulama birliklerinde ve belediyelerde peyzaj alanlarinda solar sulama sistemlerinin temel çalisma prensipleri ile ilgili bir sunum gerçeklestirdi. Ardindan Antalya Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Izzet Kas, tarimsal üretimde solar sistem tesvikleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili Fuar katilimcilarini dolasarak Karaman’in Günes Enerjisi yatirimcilari için Türkiye’nin en uygun alanlarina sahip oldugunu ayrica günes enerjisi paneli üretmek isteyen sanayicileri ve GES yatirimcilarini Karaman’a yatirim yapmalari için davet ettigini belirti. Fuar Pazar günü sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284