Konuk: “Herkesin Bayramlari Bayram Gibi Geçirmesi Için Çalisiyoruz”

Konya Seker’deki geleneksel bayramlasma töreni Konya Seker bahçesinde gerçeklestirildi. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve AB Holding çatisi altindaki sirket yöneticileri ve çalisanlarinin katildigi törende, Konya Seker Merkez Kampüsü yine doldu tasti. Üretim binasi önünde bayramlasmak için bir araya gelen çalisanlarla Konya Seker’in bahçesi adim atilamayacak hale gelirken, kampüs tam bir bayram alanina döndü.

Konuk: “Herkesin Bayramlari Bayram Gibi Geçirmesi Için Çalisiyoruz”

Ramazan Bayrami’nin bitmesiyle ilk mesai günü yapilan bayramlasmada Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Baskani ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, tüm çalisanlarla tek tek tokalasti ve bayramlarini kutladi. Bayramlarin birkaç günlük tatilden ibaret olmadigini söyleyen Recep Konuk, bayramlarin paylasmanin hazzini herkesin her yerde ayni anda yasadigi özel ve müstesna günler oldugunu ifade etti. Recep Konuk, Konya Seker ailesinin her bayrami bir önceki bayramdan daha da büyüyerek karsiladigini hatirlattigi konusmasinda, Konya Seker ailesinin her genislemesinin dalga dalga yayilarak o genislemeden daha fazla etki gösterdigini ve geçimini tarladan tapandan saglayan daha çok insanin bayramlari bayram gibi geçirmesine imkân sagladigini kaydetti. Konya Seker Ailesine mensup herkesin kuruma, kendi ailesine oldugu kadar binlerce üreticiye karsi da mesuliyeti oldugunu vurgulayan Konuk, kurumda çalisan herkesin çok daha fazla gayret göstermesi, çok daha fazla çalismasi, is disiplininden taviz vermeksizin çalismasi gerektigini belirtti. Hedefi olmayan, yeterli gayreti göstermeyen ve is disiplinine sahip olmayan kurumlarin ve ülkelerin kaderinin zorluklardan ibaret olduguna tarihin sahitlik ettigini söyleyen Konuk, Konya Seker Ailesinin basarisina daha müreffeh, daha zengin yasayabilmek için on binlerce üretici ile ülkemizin ihtiyaci oldugunu kaydetti.
Konuk konusmasini, “Bizler Konya Seker ailesi olarak bayramlarin ülkemizdeki her hanede maddi kaygilardan uzak bayramlari bayram gibi olsun diye gayret gösteren ve çalisan bir aileyiz. Dolayisiyla sizler bu gayretin sanayideki, endüstrideki bayraktarlarisiniz. Sizler tarladaki, tapandaki, ahirdaki, agildaki gayreti katma deger olusturarak taçlandiriyorsunuz. Onun için sizlerin çabasi, sizlerin bu zincire katacaklari çok degerli ve kiymetli. Sizlerin gösterecegi feraset de çok kiymetli. Onun için en basta ben olmak üzere hepimiz çok çalisacagiz, isimizi daha iyi yapmak için gayret gösterecegiz. Huzurun en önemli sartlarindan biri refahtir, bolluktur. Biz kurum olarak huzur ve refahin tesisi için üzerimize düseni eksiksiz yapmak zorundayiz, yapiyoruz ve yapmaya devam edecegiz. Biz zaten az olanin basinda kavga etmek yerine azi çogaltip, çogu huzurla pay eden bir toplum insasi için gayret gösteriyoruz. Bu gayretimizden taviz vermedik asla da vermeyecegiz. Çünkü biz sunu biliyoruz, yokluk her seyin kurdudur. Yoklukta farkliliklar hatirlanir. Yoklukta kardeslik unutulur, gelecek kaygilari düsmanliklari tetikler. Biz yaptigimiz isle, yani yoklugu yok ederek barisin ve huzurun, kardeslik ve birligin insasina hizmet ediyoruz” seklinde sürdürdü.
Konya Seker’in son yillardaki büyümesine de dikkat çeken Recep Konuk, “Bundan on sene önce bir fabrikada senenin üç ayi fabrika çalisinca hanesi senlenen bir aileden ibarettik. Sonra bir fabrikayi 35 yaptik, 1.000 kisiyi bulmayan ailemizi 10 binin üzerine tasidik. Biz büyüdük tarla büyüdü, bizim omzumuz diklendikçe, çiftçinin omzu da diklesti. Dünün içine kapanik Konya Seker Ailesi kalmadi bugün. Bu aile artik fabrikalarinin disindaki hayatta, yani sosyal hayatta da etkin. Yönlendirilen degil yön veren bir aile artik. Ne dedigi ne düsündügü önemsenen bir aile artik. Ümit ediyorum, Konya Seker’i nasil Türkiye’nin ilk 5 gida firmasindan biri yaptiysak, yarin da dünyanin ilk 5 gida sirketinden biri yapmayi da hep birlikte basaracagiz” dedi.
Konuk konusmasinin sonunda, “7 Haziran’da milletimiz sahsima bir görev tevdi etti. Simdi, omzumuzda ilave bir mesuliyet daha tasiyacagiz. Bu üstlendigimiz yeni mesuliyete halel getirmeden, milletimizin güvenine layik olma gayretinden sapmadan Konya Seker Ailesine karsi da mesuliyetlerimizi yerine getirecegimizden ve omuzlarimiz da tasidigimiz o mesuliyeti omzumuzdan hiç indirmeyecegimizden kimsenin süphesi olmasin. Insallah 1 fabrikadan 35 fabrikaya ulasirken nasil 24 saati 25-30 saat yapacak yol ve yöntemleri bulduysak simdi de bir haftayi 8-10 gün yapacak yol ve yöntemleri bulacagiz ve Konya Seker ailesinin her kisisi ve her isine katki vermeye devam edecegiz” diyerek Konya Seker ailesinin bayramini bir kez daha kutladi. Konuk, bayramin estirdigi hosgörü ve kardeslik iklimini kurumun her biriminde herkesin bayram sonrasi da sürdürmesini, on binlerce haneye yeni on binlerin eklenmesi için herkesin isine sahip çikmasi gerektigini ifade ederek sözlerini tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284