Konuk, “Tarım, Gıda Ve Sanayi Sektörüne Yön Vermek İstiyoruz”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, köy köy gezerek seçmenlerin referandumda niçin "evet" demesi ve sistemin niye değişmesi gerektiğini anlatmaya devam ediyor.

Konuk, “Tarım, Gıda Ve Sanayi Sektörüne Yön Vermek İstiyoruz”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk'a köy ziyaretleri boyunca Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat yöneticileri de eşlik ediyor.
"Karaman’da referandum için STK birlikteliği"
Karaman Merkeze bağlı Çiğdemli Köyü ile güne başlayan Recep Konuk, daha sonra sırasıyla, Bölükyazı, Çakırbağ, Yazılı, Başkışla, Damlapınar, Bozkandak, Muratdede ve Kızılyaka köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemini anlattı, referandumda destek istedi. Konuk, teşkilat ve sivil toplum örgütleriyle birlik içerisinde hareket ederek Karaman’da çalınmadık kapı bırakmayacaklarını, güçlü bir ‘evet’ için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Sivil toplum kuruluşlarımız ve teşkilatlarımızla birlik içerisinde hareket ederek köy köy dolaşıp hemşehrilerimizle bir araya geliyor, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ve yeni Anayasayı anlatmaya devam ediyoruz. Sadece köylerde değil şehir merkezinin yanı sıra ilçe ve beldelerimizde de yine sendika ve farklı STK temsilcilerimiz çalışmalara katkı sağlıyor. İşte STK’larımız ile sağladığımız bu birliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu birliktelik ve çalışmalarımız halk oylamasının yapılacağı güne kadar da devam edecek ve Karamanlı hemşehrilerimiz 16 Nisan günü ‘hayır’cılara en güzel cevabı verecektir. Bizim sandıktan ‘evet’ çıkmasıyla ilgili sıkıntımız yok ama ülkenin kaderinin belirleneceği oylamada Karaman’ın verdiği desteğin ve sesinin Ankara’ya daha gür duyurulması için çaba sarf ediyoruz. Bunun için de bize destek olan ve özellikle köy ziyaretlerimizde bizi yalnız bırakmayan STK temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Bu başarı tüm Karaman’ın olacak” dedi.
"Üretim, Üretim, Üretim"
Yıllardır, üretim, üretim, üretim dediklerini ifade eden TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk konuşmasında, “Üretim olmadan büyüme olmaz. Ama nasıl üreteceğiz, ürettiğimizi nasıl satacağız, kime satacağız? Üretecek tesisleri kurmak için parayı nereden bulacağız? Ülkemize yabancı sermaye gelecek mi? Bugün bunların hepsini Türkiye planlamaktadır. Türkiye ‘evet’ deyip, şu kavşağı atlayınca, adeta uçuşa geçecektir. Türkiye’nin, son 12 ay baz alındığında ihracatı 144 Milyar 877 Milyon Dolar olarak gerçekleşmiş. Peki, bu Türkiye’ye yeter mi? Ülkemiz en az 500 Milyar Dolar ihracat yapmalı. Peki, böyle bir büyümeyi nasıl gerçekleştireceğiz? Bugün işte bunun mücadelesini veriyoruz, bugün kapı kapı gezerek milletimize bu gerçekleri anlatıyoruz. Türkiye büyümek zorunda, Türk milleti dünyaya yön veren ülkelerden olmalıdır, barışın, huzurun, paylaşılmış zenginliğin garantisi olacaktır. Bunları başarmamız için ayağımızdaki prangalardan kurtulmamız gerekiyor. Tarımı geliştirmek istiyoruz, ürettiğimiz para etsin istiyoruz, köyden şehre göç dursun, üretmek değerli olsun istiyoruz, verimli üretim yapmak istiyoruz. Birbirini tamamlayan ve bir bütünün parçaları olarak tarım, gıda ve sanayi sektörüne yön vermek istiyoruz, bunları nasıl başaracağız? ‘Evet’ diyerek tabiri caizse yeniden doğuşumuzu gerçekleştireceğiz. Bütün sıkıntılara rağmen mart ayında ihracat yüzde 13,68 artmış, Türkiye yüzde 2,9 büyümüş. Türkiye büyümekte kararlı, bugünler sancı günlerimiz, doğacak güzel günlerin sancılarını yaşıyoruz. Türkiye bütün bu süreçleri atlatacak ve insanlığın bahtına bir güneş gibi doğacak” ifadelerini kullandı.
"Türkiye kısır çekişmelerden kurtulacak" 
Çumralılar Derneği ile Çoğlular Derneği’ndeki programlara da katılarak vatandaşlara hitap den AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Ülkemizde ideolojiler, siyasi parti mensupluğu, siyasi çekişmeler ne yazık ki doğruları bastırıyor ve ideolojik nedenlerle insanlarımızın bazıları doğrularla değil, saplantılar ile hareket ediyor. Referandumda oylanacak sistemle bu düzen değişecek, kara ideolojiler değil, Türkiye’yi büyütme mücadelesini veren lider Cumhurbaşkanı seçilecek. Türkiye kısır çekişmelerinden kurtulacak” dedi.
"Tek millet için, tek devlet için, tek bayrak için evet"
Recep Konuk konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Terör yanlısı parti bir müzik yapmış, sözlerinde ne diyor, tek millete hayır, tek bayrağa hayır. Bugün hayır diyenin niye hayır dediğini bir kez daha düşünerek, anlama mecburiyetimiz var. Kısır tartışmalardan kurtulmak zorundayız, Türkiye’mizi ileriye taşımak mecburiyetindeyiz, Türkiye’mizin düşmanlarının Anayasa değişikliğimize hayır demesi sizce boşuna olabilir mi? Türkiye için, birliğimiz dirliğimiz için ‘evet’ diyoruz, tek millet için, tek bayrak için, tek devlet için ‘evet’ diyoruz, tek vatan için ‘evet’ diyoruz. Türkiye terörü yok etsin, Türkiye kendi kararlarını kendi alsın diye ‘evet’ diyoruz. Milli sanayi, milli teknoloji gelişsin diye ‘evet’ diyoruz. Bu ideolojilere, saplantılara, kısır tartışmalara feda edilebilecek bir konu değil ki. Türkiye çok önemli bir kavşakta, eğer bu kavşağı atlatabilirsek ki Allah’ın izniyle başaracağız, 10 yıl sonra Türkiye’nin milli geliri en az 20 Bin Dolar olacaktır. Türkiye 2030’lara geldiğinde dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almış olacaktır. Bunları çok iyi tahlil etmek zorundayız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284