Konuk Ve Şeker: “Serbest Bölge İle Şehrin Üretim Ve İhracat Gücü Artacak”

AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman Serbest Bölgesi’nin Karaman ile küresel pazarlar arasındaki yolu kısaltmak için kurulduğunu belirtti. Recep Konuk ve Recep Şeker, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Karaman’da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada da açıkça ifade ettiği gibi Karaman Serbest Bölge, Karaman’la birlikte bölgemize ve ülkemize çok büyük fayda sağlayacağına inanıldığı için kuruldu” dedi.

Konuk Ve Şeker: “Serbest Bölge İle Şehrin Üretim Ve İhracat Gücü Artacak”

Konuk ve Şeker yaptıkları açıklamada; “Bize düşen Sayın Cumhurbaşkanımızın da Karaman’ın en önemli projeleri arasında gördüğü Serbest Bölge ile Karaman’ı dünya pazarlarında en üst seviyeye çıkartmaktır. Bunu da sanayicilerimizle, işadamlarımızla ve girişimcilerimizle hep birlikte başararak Karaman’ı büyüyen Türkiye’nin iç ve dış pazarlarda parlayan yıldızı yaparak sağlamış olacağız. Buradan Karaman Serbest Bölgenin ilimize kazandırılmasında en büyük paya sahip Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

KARAMAN, KÜRESEL BİR TİCARET NETWORK’ÜNE SAHİPTİR

AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da hafta sonunda Karaman’da katıldığı Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada Karaman’ın en önemli projeleri arasında gösterdiği Serbest Bölgenin Karaman’ın Anadolu’nun ortasında sıkışıp kalmaktan kurtulma hedefine daha hızlı ulaşması adına kurulduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Recep Konuk ve Recep Şeker, açıklamalarında şunları söyledi; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Karaman Anadolu’nun ortasına sıkışıp kalacak bir şehir değildir. Karaman, o mütevazı kabuğunun içinde büyük bir iddia barındıran, tarihteki ağırlığına yakışır güç ve ihtişam inşa etmeye başlamış, o mütevazı kabuğu kendisine dar gelen sanayi, tarım, turizm ve ticaret şehridir. Karaman, Türkiye’nin gıda sektöründeki en önemli sanayi yapılanmasına sahip illerinden biridir. Ama bundan da önemlisi 142 ülkeye ihracat gerçekleştiren Karaman, küresel bir ticaret Network’üne sahiptir. Karaman’ın 30-40 yılda kurduğu küresel ticaret ağı gıpta edilecek düzeydedir. Yapmamız gereken sadece bu katarın daha hızlı hareket etmesini sağlayacak yeni lokomotifleri bu katarın önüne eklemek, ekleyebilmektir. Bunun için de gerekli adımlar atılarak sonuçları alınmaya başlanmıştır. Hafta sonu Karaman’da bulunan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da Toplu Açılış Törenindeki konuşmasında önemini vurguladığı Serbest Bölge bu adımlardan sadece biridir. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın Karaman’la birlikte bölgemize ve ülkemize çok büyük fayda sağlayacağına inandığını vurguladığı Karaman Serbest Bölge, Karaman’ın Anadolu’nun ortasında sıkışıp kalmaktan kurtulması ve bu hedefine daha hızlı ulaşmasını sağlamak adına önem arz etmektedir. Ulaşım ağı yani iç ve dış pazarlarla ticaret köprüsü hem kara hem hava hem demiryolu yatırımlarıyla güçlendirilerek çeşitlendirilen Karaman, Serbest Bölge ile dünya pazarlarında daha güçlü şekilde yerini alacaktır” dediler.

EKONOMİ HALA BU BEDENE DAR GELİYOR

Dünyada milletlerin yaptığı yarışta gücün üç tane parametresi olduğunu ifade eden AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker; “Birincisi, siyasi olarak güçlü olacaksınız. İkincisi, askeri olarak güçlü olacaksınız. Üçüncüsü ise, ekonomik olarak güçlü olacaksınız. Allah’a şükür siyasetimiz tarihimizde olmadığı kadar güçlü. Askeri gücümüz dünyanın sayılı askeri güçlerinden biri. Dünyadaki güç yarışında, devletlerarasındaki bilek güreşinde bunlar, yani siyasi ve askeri güç eldeki avantajlarımızdır.Dünyadaki bilek güreşinde daha çok bileği bükebilmek için 15 yılda ekonomik gücümüzü 4’e katlamamıza rağmen bizim, ülkemizin büyük hedeflerine ulaşabilmesi için geldiğimiz yer bize yetmiyor. Ekonomi hala bu bedene dar geliyor.Onun için çok çalışacağız, çok üreteceğiz. Bu bizim milletimize tarihimize özellikle de geleceğe karşı borcumuzdur. Bu borcu ifa etmek için hepimizin üstüne düşen sorumluluklar var. Devletin, siyasetçinin, işadamının, işçinin, çiftçinin, esnafın herkesin üstüne düşen vazifeler var. Siyaset üstüne düşeni yapıyor, yapmaya da devam edecek. Daha güçlü ekonomi için nedir siyasetin mesuliyeti? Daha çok üretmek, ticaretten daha çok pay alabilmek için, fiziki şartları düzeltmek, üreteni desteklemek, dünya ticaretinde işadamlarının önüne konulan görünmez duvarları yıkmak, altyapıyı hazırlamak, ülkenin kaynaklarını milletle buluşturmak.Yani siyaset unu, tuzu, mayayı hazırladı, fırını harladı buradan ekmek çıkartmak, artık sanayicimizin, işadamlarımızın, girişimcilerimizin, çalışanların, çiftçinin, esnafın elinde. Mahareti artık onlar gösterecek. Biz göstereceğiz, Türkiye gösterecek, Karaman gösterecek. Karaman’ın dört bir yanı bölünmüş yollarla bunun için donatıldı. Karaman Mersin Limanı’na kadar bunun için bağlandı. Karaman’da yapılan barajlar, göletler bunun için yapıldı. Lojistik Merkezi, Havaalanı, Serbest Bölge Karaman bu malzemelerden ekmek çıkartsın, ekmek üretsin, daha güçlü bir ekonomi için katkı versin diye projelendirildi” dediler.

Karaman’a Serbest Bölgenin kurulmasında en önemli desteğin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldiğini tekrar eden Konuk ve Şeker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karaman’ın en önemli konuları arasında gösterdiğini belirttiği Serbest Bölge ile şehrin üretim ve ihracat gücünün artacağını da sözlerine eklediler.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284