Konya BYEGM’den Basına Teşekkür

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı başlattığı vatana ihanet hareketinde, sorumlu yayımcılık örneği göstererek yaptıkları yayınlarla sözde darbenin geri püskürtülmesinde önemli pay sahibi olan basın yayın kuruluşlarına teşekkür etti.

Konya BYEGM’den Basına Teşekkür
Paslı yayınladığı mesajda: “Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı başlattığı vatana ihanet hareketinde, sorumlu yayımcılık örneği göstererek yaptıkları yayınlarla halkımız ile birlikte sözde darbenin geri püskürtülmesinde büyük pay sahibi olan yaygın ve yerel basın yayın kuruluşları ve çalışanlarına teşekkür etti.
Basın, Canı Pahasına Enformasyon Görevini Yerine Getirdi
Mesajda şunlara yer verildi:“Tarihten gelen süreç içerisinde baktığımızda, toplumların aydınlanmasında, reaksiyon göstermesinde basının önemli bir rolü vardır. Bu reaksiyon gerek iktidara, gerekse muhalif olanlara yönelebilir. Ancak burada önemli olan basının büyük kitleler üzerindeki etkisidir.Temel insan haklarından olan ifade ve haber alma özgürlüğünün kullanılmasında hayatî bir işleve sahip olan medya, demokratik düzenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Yakın tarihimize kara bir gün olarak geçecek olan vatana ihanet hareketi karşısında, basın yayın kuruluşlarımız çalışanları, sözde darbecilerin baskı ve engellemelerine rağmen, enformasyon görevini yerine getirerek toplumun doğru ve hızlı haber alması ve püskürtülmesi için gerekli duyarlılığı göstermiş ve görevlerini canları pahasına yerine getirmiştir.
Basın, Millet İradesinden Yana Tavır Aldı
Toplumun ifade ve haber alma özgürlüğünün güvencesi olduğunu bir kez daha gösteren basın yayın kuruluşlarımız, demokrasi ve onun temelini oluşturan millet iradesinden yana tavır alarak, yaygın ve yerel medya kuruluşlarının olağanüstü kriz dönemlerinde ne kadar önemli bir işlevi yerine getirdiği, bu müessif olay karşısında bir kez daha ortaya çıkmıştır. Basın yayın kuruluşlarımızın güçlendirilmesinde merkezi bir rol üstlenen BYEGM olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı başlattığı, 31 Martta, 1960’da, 1971’de, 1980’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da ve 15 Temmuz’da teşebbüs edilerek gelenek haline gelen vatana ihanet hareketinde, sorumlu yayımcılık örneği göstererek yaptıkları yayınlarla halkımız ile birlikte, sözde darbenin geri püskürtülmesinde büyük pay sahibi olan yaygın ve yerel basın yayın kuruluşlarımız ile çalışanlarına teşekkür ederim. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Devletininbölünmez bütünlüğünün tesisi ile huzur ve güvenliğinin sağlanmasında her türlü şer odaklarına karşı canını ortaya koyarak mücadele eden güvenlik güçlerimize minnet ve şükranlarımı sunar, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar dilerim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284