Konya Gida Ve Tarim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Karaman’da

Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Karamanli sanayici ve isadamlariyla bulustu.

 Konya Gida Ve Tarim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Karaman’da

Türkiye’de ilk ihtisas üniversitesi olma özelligine sahip olan ve Konya Seker’in kurdugu Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Karaman’da ilk toplantisini yapti ve Karamanli sanayici ve isadamlariyla bir araya geldi. Toplantiya Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ile Karamanli sanayici ve isadamlari katildi.

Gida kenti olarak bilinen Karaman’da sanayici ve isadamlariyla bir araya gelinen toplantida konusan Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, genel olarak sanayicilerin sikintilarini bildiklerini, özellikle de gida sanayi içerisinde yasanan problemleri yakindan takip ettiklerini ifade etti.
Prof. Dr. Öktem, “Insallah, Konya’da kurdugumuz ve kurucu Mütevelli Heyeti Baskanligini AK Parti Karaman Milletvekili Adayimiz Sayin Recep Konuk’un yaptigi Türkiye’nin ilk ihtisas üniversitesi olma özelligine sahip Konya Gida ve Tarim Üniversitemizle Karaman’daki sanayicilerimizin de Ar-Ge çalismalarindan yararlanmasini saglayacagiz. Ülkemiz bugüne kadar bilgiye daha dogrusu teknoloji adi altinda üretilmis bilgiye çok bedel ödedi. Karaman’da ve Konya’da daha dogrusu ülkemizde hedefleri ve sorunlari olan fabrikalarimiz bundan böyle bilgiyi baska yerde aramayacak. Bunun için bedel ödemeyecek. Bölgemizdeki bu tür sorunlari insallah üniversitemizle birlikte hep beraber çözüme kavusturacagiz. Biz, üniversite olarak en iyi bildigimiz alan olan gida ve tarim konusunda çalismalarimizi sürdürecegiz ve en iyisini yapacagiz. Isin özü bilgiyi teknolojiye çeviren üniversite olacagiz. Bilmedigimiz konulara girip kötüyü yapmak istemiyoruz” dedi.
Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Mütevelli Heyeti toplantisina katilan Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan da, Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Mütevelli Heyeti toplantisinin Karaman’da yapilmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, “Konya ile Karaman’in birbirinden ayrilmaz iki komsu kenttir. Et ve tirnak gibidirler birbirlerinden ayrilmazlar. Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitemizin kentimize kattigi çok önemli degerler vardir. Karaman özellikle gida sanayiinde öne çikan illerimiz arasinda bulunmaktadir. Sanayicilerimiz ve isadamlarimizin gida ve benzeri konularda ciddi sikintilari oluyor. Günümüz dünyasinin hizla teknolojiye yöneldigi bir ortamda, teknolojiye ve Ar-Ge çalismalarina sizin de söylediginiz gibi ciddi anlamda bedel ödüyoruz. Konya Gida ve Tarim Üniversitesi’nin kurulmasina çok sevindik ve üniversitenin kurulmasina önderlik eden Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani ve simdi de bizim AK Parti Karaman Milletvekili Adayimiz Sayin Recep Konuk beye bu konuda çok tesekkür ediyoruz. Tarim ve gida kenti olan Konya ve Karaman’in bu anlamdaki sikintilarina üniversitemizin çare olacagina inaniyoruz. Üniversitenizin Karaman’da yapacagi ve yapmak istedigi her konuda kapimiz sizlere sonsuza kadar açiktir. El ele, omuz omuza verip tarim ve gidayla ilgili sorunlarimizi asacagimiza ve Karaman ile Konya’nin tarim ve gida konusunda sanayicisiyle, isadamlariyla ve sivil toplum örgütleriyle daha güzel yerlere gelecegine inancimiz tamdir” ifadelerini kullandi.
Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Mütevelli Heyeti ile Karaman’da bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarini söyleyen Karamanli sanayici ve isadamlari da, ihtisas üniversitesi olma özelligine sahip olan Konya Gida ve Tarim Üniversitesi’nin Karaman’da bulunan tesislerinde Ar-Ge çalismalarina yapacagi katkinin büyük olacagini ifade etti. Sanayi ve Isadamlari konusmalarinda, “Basta üniversitenin Kurucu Baskani Sayin Recep Konuk’a çok çok tesekkür ediyoruz. Üniversitenin Karaman’da sanayicilerle birlikte güzel isler yapacagini biliyoruz. Ar-Ge çalismalarimizin yaninda teknoloji adi altinda ödedigimiz bilgi bedellerini de ortadan kaldirmis olacagiz. Üniversitenin bize saglayacagi yeni bilgiler isiginda katma degeri yüksek, kaliteli yeni ürünler üreterek, hem bölgemizi kalkindiracagiz, hem de dünya ile rekabet eder hale gelecegiz” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284