Konya Havalimanında Karamanlı Turizmcilere Şehir Düşmanlığı

Konya Havaalanına alınmayan Karamanlı turizmci firmalar isyan etti. Basın mensupları ile bir araya gelen turizmciler, yetkililerden yardım beklediklerini duyurdu.

Konya Havalimanında Karamanlı Turizmcilere Şehir Düşmanlığı

Karaman Anka Birsa Tour Sahibi Sadi Birer, Ramazan Ayhan Turizm Sahibi Harun Ayhan ve Semai Turizm Sahibi Ümmügülsüm Taşdemir, Karaman’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Şorba Restoranda iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yemek sonrası Konya Havaalanıyla ilgili çektikleri sıkıntıları basın mensuplarına dile getiren Karamanlı turizmci firmalar, mağdur olduklarını söyleyerek isyan etti.

“BİZE ENGEL KOYDULAR”

Yaklaşık 5 aydır Karaman olarak Konya Havalimanında sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Ramazan Ayhan Turizm Sahibi Harun Ayhan, “Yaklaşık 30 yıldır Karaman’a transfer işinde hizmet vermekteyiz. Seyahat acentesi şirketlerimiz 1618 sayılı kanuna göre havalimanlarına yolcu taşıma, alma, rezervasyonlu yolcuları almada hiçbir sıkıntımız yok. D2 belgemiz ve Türksat A gurubu seyahat acentemiz var. Bu tür hizmeti Karamanlılara 30 yıldır yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Son 5 aydır Konya Havalimanı müdürünün kendi kurallarıyla bize engel koydular. Konya Havaalanına gittiğimizde özellikle 70 plakalı araçlara siz giremezsiniz diye engel koyuyorlar. Bizim araçlarımız Antalya, Ankara, Kayseri havaalanına giriyor da Konya Havaalanına neden giremiyor.” dedi.

Denizli’de de daha önce aynı sıkıntıyı çeken bir firma olduğunu fakat Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu çözdüğünü belgeleyen Ayhan, kendilerinin de yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.

“HAKSIZ CEZA YAZIYORLAR”

Her içeriye girip çıktıklarında dur ihtarına uymamaktan haksız yere ceza yediklerini dile getiren Semai Turizm Sahibi Ümmügülsüm Taşdemir’de, şunları ifade etti;

“Ulaştırmadan sorumlu müfettişler ve Konya Havaalanı müdürü geliyor. Bize söyledikleri belgeleriniz tamam ama havaalanının kapısına kadar bırakabilirsiniz oluyor. Bunun gerekçesine de bizim kurallarımız geçerlidir burada diyorlar. Sadece Karamanlı firmalara uygulanıyor, diğer şehirlerden gelen firmalara geçiş izni veriyorlar. Bir akşamüstü aracımı boş şekilde havaalanına katmak istedim. Arama ve kontrol yapmalarını söyledim ve aracımı otoparka kattım. Daha sonra trafik denetleme geldi, dur ihtarına uymamaktan ceza kestiler. Her içeriye girip çıktığımızda dur ihtarına uymamaktan haksız ceza yazıyorlar. Başka bir hata veya madde bulamıyorlar.”

HİÇBİR ENGEL YOK!

Taşdemir, şöyle devam etti;

“2017 Haziran ayında bir genelde çıkarıldı. A türü belge dedikleri bir belge çıkardı Ulaştırma Bakanlığı. Havaalanına giriş ve yolcu taşıma maddesi çıkardılar. Bu belgeye de Türkiye’de sadece Havaş Turizm de mevcut. Bu belgenin sermayesi 3 Milyon Dolar, 1 Milyon Dolarlık teminat mektubu, 100 Bin Dolar da belgenin değeri. Ne Karamanlı tek bir firma olarak bu belgeyi almam mümkün nede kooperatif kurup ortaklaşa almamız mümkün. Bu belge de zaten şu anda durduruldu. O yüzden bizim Konya Havaalanına girmemizde hiçbir engel kalmadı.”

RECEP ŞEKER KONUYA EL ATTI!

Karaman Anka Birsa Tour Sahibi Sadi Birer’de, “Ben vekilimiz Recep Şeker ile görüştüm. Talimatı verdiğini söyledi. Gerçekten ilgilendiğine inanıyorum ve mücadelede ediyor bizim için. Recep Şeker beyin seçimden sonra bu sorunu çözeceğine eminim, başaracağımıza inanıyorum. Sizlerden de desteklerinizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“BİMER’E KONYA HAVAALANINI ŞİKÂYET ETTİM”

Basın toplantısı sırasında restoran içerisinde konuşmalara kulak misafiri olduğunu ve konuyla ilgili BİMER’e şikâyette bulunduğunu aktaran Karaman Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Hamdi Külahçı, “Aynı konuyla ilgili BİMER’e Konya Havaalanını şikâyet ettim. Bu belgenin olmadığından dolayı girilemeyeceğini cevabını gönderdiler. Belediye Meclisine de bu konuya çözüm bulunsun diye ilettim. Bizde bu konunun çözüme ulaşmasını vatandaşlar ve yolcular olarak çok istiyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284