Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı Çalışmaları Yıl Sonuna Kadar Bitecek miş?

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nda alt geçit çalışmalarını yerinde incelenmek üzere Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın ve ekibi ile Konya’ya geldi.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı Çalışmaları Yıl Sonuna Kadar Bitecek miş?
TCDD yöneticileri, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi yöneticileri ile birlikte hızlı tren hattının Kaşınhanı’na kadar olan bölümünü gezerek incelemelerde bulundu. Saha incelemelerinin ardından Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Büyükkarakurt ve ilgili müdürlerle yapılan toplantı neticesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan yaya alt geçitlerinin bu yıl içerisinde tamamlanması ve 4 adet vasıta alt geçidinin inşasına başlaması kararlaştırıldı. Öte yandan Meram Belediyesi tarafından 2 adet vasıta alt geçitlerinden Kaşınhanı Alt Geçidi’nin yapımı bitmiş olup hizmete girdi. Diğer vasıta alt geçidinde ise çalışmalar devam ediyor. TCDD tarafından da 5 adet vasıta alt geçidinin yapımı bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak.
“Çalışmalar yılsonuna kadar bitecek”
TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı çalışmalarında sona geldiklerini belirterek, “Bugün Genel Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi’nden yetkililerle birlikte Konya ile Kaşınhanı arasında yapımı devam eden altgeçitlerle ilgili incelemelerde bulunduk. Çok verimli bir teknik gezi oldu. Toplantı sonrasında Genel Müdürlüğümüz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi tarafından yapılacak altgeçitlerin yılsonuna kadar tamamlanması kararını aldık. Biz Genel Müdürlük olarak halkın mağduriyetinin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Belediyelerimizle iş birliği halinde bu çalışmaları yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
“Kaşınhanı alt geçidi hizmete açıldı“
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, TCDD ve Konya Büyükşehir Belediyesi yöneticileriyle yaptıkları bu teknik geziden somut neticeler çıktığını vurgulayarak, “Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz ve Meram Belediyemiz tarafından yapılacak yaya ve araç altgeçitlerinin yılsonuna kadar tamamlanmasını kararlaştırdık. Belediye olarak biz geçtiğimiz günlerde Kaşınhanı altgeçidinde asfaltlama çalışmalarını tamamlayarak hizmete açmıştık. Diğer alt geçit ile ilgili olarak da çalışmalarımız sürüyor. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284