Konya-Karaman Oda Ve Borsalar Müsterek Toplantisi Konya’da Yapildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani (TOBB) Rifat Hisarciklioglu, bütün hedeflerinin Türkiye’nin zenginlesmesi oldugunu, birlik ve beraberligin bozulmasina asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Konya-Karaman Oda Ve Borsalar Müsterek Toplantisi Konya’da Yapildi

 

 
Konya-Karaman Oda ve Borsalar Müsterek Toplantisina katilan TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, salona girisinde çiçeklerle karsilandi. Bir otelde gerçeklesen toplantida konusan Rifat Hisarciklioglu, Konya ve Karaman’i hiçbir zaman birbirinden ayirmadiklarini belirtti. Konya ve Karaman’in manevi havasindan her zaman etkilendigini, baskanligi süresince memleketi Kayseri’den daha çok Konya’yi ziyaret ettigini kaydeden Hisarciklioglu, sehrin ekonomisini degerlendirdi. Hisarciklioglu, Konya’nin tarim ve hayvanciliktaki ihracatini Hollanda ile ayni seviyeye getirmek için hedefini yüksek tutmasi gerektigini ifade ederek sözlerine söyle devam etti:
“Konya her seyiyle bir bütün olarak birlik ve beraberlikle hareket ettigi süreçte sirti yere gelmez. Son 10 yilda Konya’nin ihracati 10 misli, Karaman’in 8 misli artirmis. Artik vizyon ve hedef koyan bir sehir olmus Konya. Türkiye ve dünyaya ufuk çizen bir Konya var önümüzde. Konya’nin hedefleri çok büyük ama bu da yetmez. Allah öyle güzel bir cografya vermis ki, bunun kiymetini iyi bilmeliyiz. Konya büyüklügünde bir Hollanda 55 milyar dolar tarim ve hayvancilik ürünleri ihraç ediyorsa, Türkiye’nin bu sektördeki ihracati 12-13 milyar dolarsa daha gidecegimiz çok yol var. Bütün dünyadaki en modern sistemlerin hepsi Konya’ya gelmis. Konya aslinda bu yetmez diyip 55 milyar dolar tarim ve hayvancilikta hedef koymali. Konya’nin Hollanda’dan hiçbir eksigi yok. Konyalinin Hollandalidan fazlasi var eksigi yok. Sadece tarim ve hayvancilikta degil, bir sanayi sehri olan Konya ve Karaman’da 180 ülkeye ürünleri gidiyor. Karaman’a yapilacak her türlü yatirimin makinesini temin edilecek yer de Konya. O kadar güçlü sanayiniz var ama bunlar bize yetmez. Konya küçük OSB’lerde Türkiye birincisi, son dönemde alinan tesvik belgesinde 2. sirada. OSB büyüklügü açisindan Türkiye 3’ncüsü. Bunlara bakinca Konya’nin gelecegini görürsünüz. Önümüzdeki dönem Konya ne olacak derseniz, 5 bes sene sonra Konya’ya baktiginiz zaman siz bile taniyamayacaksiniz.”
TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, birlik ve beraberligin önemine deginerek, “Bütün hedefimiz Türkiye’nin zenginlesmesi. Bunun için aramiza fitneyi nifaki sokmayalim. Birlik ve beraberligi bozmaya kim kalkarsa dur kardesim demeliyiz. Bunu dedigimizde hepimiz kazanacak, 76 milyon kazanacak. Aramiza fitne düsürmek, birbirimizin arasina fitne sokmaya çalisanlara kesinlikle müsaade etmeyelim. Bu birlik ve beraberlikte Konya Türkiye’nin en iyi kentlerinden biri haline geldi” diye konustu.
Oda ve borsa baskanlarina iadeyi ziyaret için Konya’ya geldigini dile getiren Hisarciklioglu, göreve seçilenlere basarilar diledi, 4 yillik görev sürelerini iyi degerlendirerek hizmet üretmelerini istedi.
Hisarciklioglu, TOBB olarak islettikleri sinir kapilarinin yani sira Büyük Anadolu Lojistik Organizasyon Sistemi ile trenlerle dünyanin birçok noktasina günlük yük tasimaciligi yaparak sanayici ve isadamlarina hizmet edeceklerini anlatti. Hisarciklioglu, önümüzdeki 2 yilda Türkiye’nin önündeki seçimleri ve süreçleri birlikte asmasi halinde 2015 yilinin sonunda daha istikrarli ve basarili, bilegi bükülemeyen bir ülke görülebilecegini sözlerine ekledi.
KONYA’YA YATIRIM DESTEGI ISTEDI
Konya Sanayi Odasi (KSO) Baskani Memis Kütükçü, beyaz bir sayfa açarak yeni basari hikayeleri yazmak için tüm ilçelerle birlikte yollarina devam edeceklerini kaydetti. Kütükçü, TOBB Baskani Hisarciklioglu’ndan Konya’ya yatirim destegi de isteyerek, “Konya olarak hedefimiz 2023’te 15 milyar dolar ihracat yapmak. Ancak bunu gerçeklestirebilmek için sehrimizi artik KOBI Baskenti olmaktan çikarip, daha büyük ölçekli sanayi isletmeleri ile anilan, ulusal ve uluslararasi yatirimcilarin cazibe merkezi haline gelen bir yapiya kavusturarak, 2023 hedeflerimiz için var gücümüzle çalisirken, 2071’i desteklerinizle insa etmek istiyoruz. Her zaman sehrimizin yaninda olan sahsinizdan bölgemizin kalkinmasinda önemli rol oynayacak stratejik yatirimlar için destek bekliyoruz” dedi.
“Anadolu’nun Saha Kalkmasi Lazim”
Toplantida konusan Konya Ticaret Borsasi (KTB) Baskani Ugur Kaleli, önümüzdeki dönem ticaret ve üretimde Anadolu’nun sahlanmasini istediklerini söyledi. KTB Baskani Kaleli, “Her zaman için güvenin, vefanin, hosgörünün sehri olan Konya, tarihi ve kültürel zenginligini ekonomik olarak taçlandirmak istemektedir. Konya daha çok üretmek, daha çok kazanmak ve kazandirmak arzusundadir. Büyük bir tarim, sanayi ve ticaret potansiyeline sahip Konya, yetismis genç nüfusuyla, lojistik ve su sorununu çözmesiyle yakin cografyanin yildizi, gida güvenliginin en büyük sigortasi olacaktir” diye konustu. Hz. Mevlana’nin ‘Birlik denizinin elçisi olan damlaya, yedi deniz esir olur’ sözünü hatirlatan Kaleli, beraber oldukça engellerin asilabilecegini bildirdi.
Konya Ticaret Odasi (KTO) Baskani Selçuk Öztürk ise konusmasinda, Türkiye’nin ve Konya’nin 2023 yili için ortaya konulan hedeflere geride kalan 10 yillik performansi sergilenmesi halinde ulasilabilecegi söyledi. Konya-Karaman-Mersin hattindaki demiryolu ulasiminin çözülmesi halinde sehirlerin ticaretinin daha da artacagini savunan Öztürk, TOBB Baskani Hisarciklioglu’ndan Konya’ya yakisan bir egitim yatirimi istedi.
Karaman Ticaret Borsasi Baskani Ekrem Bastug ve Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay da, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’nu desteklemeye devam edeceklerini açikladi.
Toplantiya Konya ve ilçeleri ile Karaman’daki oda ve borsa baskanlari, yöneticileri, isadamlari, sanayicilerin yani sira, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Serafettin Asut, Eskisehir Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan’da katildi.

 

Toplantinin son bölümünde TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu salonda bulunanlarin sorularini da yanitladi. Hisarciklioglu’na ziyareti anisina çesitli hediyeler verilerek hatira fotografi çektirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284