Konya-Karaman Vizyon Çalistayi Yapildi

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) tarafindan düzenlenen Konya-Karaman Vizyon Çalistayi toplantisi gerçeklestirildi.

Konya-Karaman Vizyon Çalistayi Yapildi
Bir otelde düzenlenen toplantiya, Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Karaman Il Özel Idare Genel Sekreteri M. Salih Baldiz, merkez ilçe kaymakamlari, oda baskanlari, kurum ve kuruluslarin müdür ve amirleri katildi. Programin açilis konusmasini yapan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, “Kalkinma ajanslarinin temel islevlerinden biri olan yerel paydaslar arasindaki isbirligi ve koordinasyonu saglamak bölge plani sürecinde nitelikli katilimi etkin kilmanin temel araci olacaktir. Bu bölge planlama sürecinde özellikle sektörel odaklanma üzerinde hassasiyetle durulacak ve bölgeye özgü uygulanabilir bir plan hazirlanacaktir. Yeni dönem bölge planinda özellikle sinirli kaynaklarin en rasyonel sekilde kullanilmasini saglamak ve gerçekten stratejik bir bakis açisi yakalayabilmek adina sektörel ve mekansal bir odaklama ön planda tutulacaktir. Bundan kastimiz bölgede kisa ve orta vadede gelisme potansiyeli daha yüksek olan sektörlerin öncelikli tayin edilmesidir. Bölgemizin sanayi ve tarimsal üretimde yüksek teknolojili katma degeri yüksek ürünlere yönelmesi ihracat kurgusunu da bu yüksek teknolojili ürünlere dayandirmasi turizm ve alt yapisini tamamlamis olarak ziyaretçilere özgün ürünler sunabilmesi, kirsalin da aynen kentteki gelir ve sosyal imkanlara kavusmasi her yil sosyal ve ekonomik gelismislik bir önceki yil, yahut yillardan ileride kapatmasi bölgemiz açisindan en önemli hedeflerimiz arasinda yer almaktadir. Vizyonumuzun da bütün bu dinamikleri saglayacak tarzda olusturulup kabullenilmesi büyük ve kapsamli bir gelecek tasavvurumuzun ön isareti olacaktir” dedi.
Konya Valisi Aydin Nezih Dogan da, “Ortaya koyacagimiz vizyon bize bir sey saglayacak. Hepimizin TR 52 olan Konya-Karaman bölgesi için umduklarimizi, düsündüklerimizi, arzularimizi hayata geçirebilecegimiz bir doküman hazirlamaya çalisacagiz. Ve buradan da bir söz birligi, gönül birligi olusturacagiz. Geçmiste de süphesiz stratejik çalismalar yapiliyordu ve arkadaslarimiz kendi görev alanlarini tanimliyordu. Ama bunu birilerine siparis ettikleri için hayata geçirilmesi çok mümkün olmayan belgeler olarak kaliyordu. Ve onlar raflari süslüyordu. Simdi bu belgeleri birlikte ürettigimiz için içerisine kendi fikirlerimizi ve enerjimizi koydugumuz için bunlari kullanabilecegimizi düsünüyorum. Ama hala olusturdugumuz stratejileri kullanmamiz konusunda sorunlar yasadigimizi da ifade etmemiz lazim. Belki bundan sonra MEVKA ile yapacagimiz toplantilarda strateji hazirlamanin ötesinde hazirlanmis bu strateji belgelerini hayata nasil geçirilmesi gerektigi konusunda da çalisma yapmamiz lazim. Çünkü su an elimizde Konya için onlarca alani düzenlemis strateji belgeleri var. Ama onlardan pek azini fiile dönüstürebilmis durumdayiz. Ben bu çalismalarin hepimiz için ayri ayri planli çalismanin ne demek olduguna katki saglamasini arzu ediyorum ve ayrica da bundan sonraki zaman diliminde de bu çalismalardan elde ettigimiz sonuçlari günlük hayatimiza mutlaka uygulamamiz gerektigini isaret ediyorum” seklinde konustu.
Konusmalarin ardindan MEVKA Arastirma Etüt Planlama Birimi Baskani Nurten Elvan Köksoy, vizyon bilgilendirme sunumu gerçeklestirildi. Sunum ardindan katilimcilar grup çalismasina geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284