Konya Oda Baskanlari Karaman’daydi

Konya Ticaret Borsasi Baskani Muhammet Ugur Kaleli, Sanayi Odasi Baskani Memis Kütükçü ve Ticaret Odasi Baskani Selçuk Öztürk, ilimiz Ticaret ve Sanayi Odasi’na hayirli olsun ziyaretinde bulundular.

Konya Oda Baskanlari Karaman’daydi
 
Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Mehmet Mutlu, Meclis Baskani Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Binarbasi, Mustafa Hebebci ve Hüdaver Uluer tarafindan karsilanan heyet Karaman’da olmaktan mutlu olduklarini dile getirdiler.
Konya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Muhammet Ugur Kaleli yaptigi konusmada, önümüzdeki hafta içerisinde Konya’ya Çeçenistan ve Kirim’dan isadamlarinin gelecegini belirterek, “Gida sanayi ve özellikle bisküvi sektörüyle yakindan ilgilenen isadamlari Türkiye’ye yatirim yapmak istediklerini belirttiler. Kendilerini Konya’ya davet ettik. Karaman’in da bisküvi sektöründe ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip oldugunu bildigimiz için Karamanli sanayicilerimizi ve Ticaret Odasi yöneticilerini yapacagimiz toplantilara davet etmek istiyorum” dedi.
Konya Sanayi Odasi Baskani Memis Kütükçü’de, Türkiye’de issizlik anlaminda Konya ve Karaman’in sansli illerin basinda geldigini belirterek, “Ülkede yasanan issizlik sorunu hiçbir sekilde Konya ve Karaman sanayisine yansimiyor. Issizligin önüne geçmek için öncelikle egitim politikalarimizda ve kurumlar olarak bizlere büyük is düsüyor. Issiz gençlerimize çesitli kurslar açarak istihdama katki vermemiz gerekiyor. Mesela komsu ülkelerden gelen mülteci gençlerden is verimi olarak faydalanmamiz gerekiyor. Bunun içinde hükümetimizin bir çalisma baslatmasi ve ülkemize siginmaci olarak yerlesen insanlara da is imkani saglamasi gerekiyor. Bizim Konya’da Organize Sanayi Bölgesinde açtigimiz bir meslek okulumuz var. Bu yil ilk egitim yilini tamamladi. Böyle bir okul diger sanayi bölgelerinde de açilmali. Ancak OSB’ler sehir merkezine uzak olduklari için ögrencilerin gidip gelmelerinde sikinti yasanabiliyor. Bunu da okulun bulundugu alana yurt binalari yaparak ögrencilerin yatili ögrenim görmeleri saglanabilir. Bu okullarda egitim gören gençlerimiz kalifiye eleman olarak yetismis olacak ve issizligin de önüne geçilmis olur” diye konustu.
Oda Baskanlari karsilikli görüs verisinde bulunduktan sonra ilimizden ayrildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284