Konya Seker Ailesi Iftarda Bulustu

Konya Seker ailesinin Geleneksel Iftar Yemegi binlerce çalisanin katilimiyla Çumra Kampüsünde gerçeklestirildi. AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk’un da katildigi Geleneksel Iftara AB Holding çatisi altinda bulunan tüm istiraklerin yöneticileri ve çalisanlari katildi.

Konya Seker Ailesi Iftarda Bulustu

Çumra Kampüsünde bir araya gelerek Ramazan ayinin özelligi olan birlik, beraberlik, huzur, baris ve kardeslik iklimini doyasiya teneffüs eden Konya Seker ailesi, birlikte olmanin, bir arada bulunmanin mutlulugunu bir kez daha yasayip, Ramazan’a kavustuklari için sükür dualari ettiler.
Çalisanlarla birlikte yemek sirasina giren ve çalisanlarin sofrasina oturarak iftarini açan AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, iftar öncesinde yaptigi konusmada, “Rahmet ve Bereket Ayi Ramazan’in artik sonuna dogru geliyoruz. Bu rahmet ve bereket günlerinde iftar vesilesiyle Çumra’da, Konya Seker Ailesine bir kez daha bulusmayi nasip eden Yüce Allah’a sükürler olsun. Konya Sekerdeki degisimin en net ifadesi bu iftar sofrasidir. Konya Seker ailesinin bir araya gelmesine vesile olan bu iftar sofrasi Konya Seker’in son 5-10 yilinin da özetidir. Biz daha birkaç yil öncesine kadar bir salona sikisip iftar yapabiliyorduk. Simdi Konya Seker ailesinin sikisabilecegi büyüklükte bir salon yok. Konya Seker yaptigi islerle kaliplara, büyüyen ailesiyle salonlara sigmiyor” dedi.
Konya Seker’in her Ramazan Ayini bir önceki Ramazan’a göre çalisan sayisini arttirarak ve mesuliyetini tasidigi üretici ortaklarina yeni tesis veya tesisler kazandirarak girdigini vurgulayan Baskan Konuk, Konya Seker’de bu dinamizmin artik yerlestigini ve kendi kendini büyüten bir yapinin olustugunu belirttigi konusmasinda sunlari söyledi;
“Burada özellikle belirtmek istiyorum ki, bu aile her Ramazani bir önceki Ramazan’a göre hem daha büyümüs hem de etki alani daha da genislemis olarak karsiliyor ve bundan sonra da insallah ayni gelenegini devam ettirecek. Bes on sene önce bir fabrikadan ibarettik, senenin üç ayi fabrika çalisinca hanesi senlenen bir aileden ibarettik. Sonra bir fabrikayi 35 yaptik, 1.000 kisiyi bulmayan ailemizi 10 binin üstüne tasidik. Biz büyüdük tarla büyüdü, bizim omzumuz diklendikçe, çiftçinin omzu da diklesti. Dünün içine kapanik Konya Seker Ailesi kalmadi bugün. Bu aile artik fabrikalarinin disindaki hayatta, yani sosyal hayatta da etkin. Yönlendirilen degil yön veren bir aile artik. Ne dedigi ne düsündügü önemsenen bir aile artik.
Malumunuz 7 Haziran’da milletimiz sahsima bir görev tayin etti. O sebeple belki fiziken dünkü kadar fabrikalarin içinde, yaninizda olamayacagim. Ancak siz beni taniyorsunuz, çogunuzla uzun yillar tesrik-i mesaimiz oldu. Biz omuzlarimizda tek fabrikanin mesuliyeti varken de 35 fabrikanin mesuliyetini tasirken de hepsiyle ve her isle detayina vakif olacak kadar ilgilenecek zamani da o zamani saglayacak yöntemleri de gelistirdik. Simdi, omzumuzda ilave bir mesuliyet daha tasiyacagiz. Bu üstlendigimiz yeni mesuliyete halel getirmeden, milletimizin güvenine layik olma gayretinden sapmadan Konya Seker Ailesine karsi mesuliyetlerimizi yerine getirecegimizden ve omuzlarimiz da tasidigimiz o mesuliyeti omzumuzdan hiç indirmeyecegimizden kimsenin süphesi olmasin. Insallah 1 fabrikadan 35 fabrikaya ulasirken nasil 24 saati 25-30 saat yapacak yol ve yöntemleri bulduysak simdi de bir haftayi 8-10 gün yapacak yol ve yöntemleri bulacagiz ve Konya Seker ailesinin her kisisi ve her isine katki vermeye devam edecegiz.
AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, “Ümit ediyorum, Konya Seker’i nasil Türkiye’nin ilk 5 gida firmasindan biri yaptiysak, yarin da dünyanin ilk 5 gida sirketinden biri yapmayi da hep birlikte basaracagiz. Buna var misiniz” diye söyledigi ve büyük alkis aldigi konusmasini söyle sürdürdü;
“Buradaki her arkadasimin sunu özellikle bilmesini istiyorum; siz burada alelade, siradan bir iste çalismiyorsunuz. Siz burada sadece kendi ekmeginizi kazanmiyorsunuz. Siz kendi ekmeginizi kazanirken onlarca köyde yüzlerce hanede binlerce insana da ekmek uzatiyorsunuz. Siz burada kendi ekmeginize siki sikiya sarilmakla, tarlada, köyde çalisan on binlerin de ekmegine sahip çikiyorsunuz.
Burasi almak isteyene sevap kapilarini açan bir kurum. Burasinin hem sevabi bol, hem vebali çok. Burada dua almak kolay. On binlerin sofrasinda edilen sükür dualarindan burada az, çok emegi olan herkes nasip aliyor, nasipleniyor. Yani alin terini akitan, isinin hakkini veren herkesi her gün hayir dualariyla nasiplendiren bir kurum burasi. Ancak bu isin sadece bir yönü, burasi ayni zamanda vebali de çok olan bir kurum. Bu kurumdaki herkesin yaptigi isin bir mesuliyeti, bir vebali var. Bu kurumda on binlerce fukaranin hakki var. Bu kurumda çalisan herkesin her saniyesinde onlarin hakki ve payi var. Sizin evinize götürdügünüz her ekmekte onlarin payi var. O nedenle burada sevap hanenizi doldurmakta, vebal altinda kalmakta sizin elinizde. Amel defterinize ne yazilacagina yaptiginiz is ve isinize gösterdiginiz özenle siz karar vereceksiniz.
Bu kurumun kapisindan içeriye adim atan tüm kardeslerimin sadece bir is yerinde ise baslamadiklarinin idrakinde olduguna inaniyorum. Pozisyonu ve yaptigi is her ne olursa olsun bu aileye katilan, bu ailenin en kidemli üyesinden dün ise baslayan arkadasimiza kadar her kardesimiz omzunda önemli bir mesuliyet tasiyor. Siz yaptiginiz isle sadece bir kurumu, bir sirketi, bir ticari müesseseyi ayakta tutmuyor, ayaga kaldirmiyor, sadece kurumunuzu büyütmüyorsunuz. Siz yaptiginiz is, verdiginiz katki, bu kuruma kattiginiz deger, sarf ettiginiz beden ve akil gücüyle on binlerce çiftçiyi, on binlerce çiftçi ailesini ayaga kaldiriyor. Onlarin ekmegini de büyütüyor, Türkiye’nin milli gelirden en az pay alan üretici kesimine hizmet ediyorsunuz. Sizin burada yaptiginiz is bir sinai faaliyetin çok ötesinde anlam tasiyor. Siz genis bir tabanda karsiligi olan, genis bir tabanin karsiligini aldigi ulvi bir hizmet ifa ediyorsunuz.
Sizin burada, bu kurumda yaptiginiz her dogru is, aldiginiz her isabetli karar, sarf ettiginiz her emek, akittiginiz alin ve akil teri bu kurumun elinin degdigi, sefkat ve bereket elinin uzandigi on binlerce ailenin hayatini etkiliyor. Bu kurumun vesile oldugu ve çiftçide karsilik bulan, her hizmet, her yatirim, her üretim için Konya’nin, Türkiye’nin dört bir yaninda bu kuruma edilen dualarda size de yer veriliyor, siz de nasipleniyorsunuz.
On binlerin mesuliyetini tasimak zordur. On binlerin üzerinde hakki olan bir kurumda çalismak büyük bir idrake sahip olmayi da gerektirir. Yani bu kurumda çalismak is ahlakini asan bir erdeme de sahip olmayi gerektirir. Sunu asla unutmayin siz burada yaptiginiz isle on binlere karsi sorumlusunuz. Siz burada mesleki becerinizi sadece bu kurum için degil on binler için kullaniyorsunuz. Siz bu kurumda yaptiginiz is sebebiyle on binlerle helallesmek zorundasiniz. Yani bu kurumda kimsenin hata yapma lüksü yok. Bu kurumda hiç kimsenin isi savsaklama lüksü yok. Bu kurumda hiç kimsenin kabiliyetlerini kendi için kullanma, kabiliyetlerini saklama, becerisini kullanmama lüksü yok. Çünkü bu kurumda yapilan her hatanin, her ihmalin, her savsaklamanin bedelini on binlerce çiftçi ödüyor. Bu kurumda is basinda bu kurum için harcanmayan mesaide on binlerin hakki var. Bu kurumun kaybettigi ya da kazanamadigi her kurusta on binlerin hissesi var. Bir gün bu kurumdaki aktif çalisma hayatimizi noktaladigimizda biz bir birimizle helallesebiliriz, ancak unutmayin ki, asil helallesme bu kurumda hakki olan on binlerle Rabbimin huzurunda olacak.
Hepinizin bu idrakte oldugunu biliyorum. Hepinizin bu kapidan içeri adim atarken o mesuliyeti hissettigine inaniyorum. Çünkü bunun ispati kurumumuzun seyrinden belli. Sizler bu idrakte oldugunuz için ülke tarimsal sanayinde bir tarih yaziyorsunuz. Siz farkinda olmasaniz da bu hikâyenin kahramanlarisiniz. Hepinizin bu çorbada benim de tuzum var demeye hakkiniz var.
Siz burada yaptiginiz isle hayata iz birakiyorsunuz. Konya Seker’in basari hikâyesine katki verenlerden biri olarak parmakla gösterileceksiniz. Bu ülkenin kooperatifçilik tarihinde, tarim tarihinde, tarimsal sanayi tarihinde bir Konya Sekerli olarak ayri ve ayricalikli bir yeriniz var, bu iz daha da kalinlasacak ve bu yer daha da büyük olacak.
Sizler tarihi bir misyon üstlendiniz, tarihi bir vazifeyi yerine getiriyorsunuz siz Konya Seker hiyerarsisi içinde nerede olursaniz olun Konya Tariminin, ülke tariminin kurmay heyetisiniz, öncü gücüsünüz. O nedenle yaptiginiz is de kiymetli bizatihi siz de tek tek kiymetlisiniz.
Biz iddiasi ve idealleri olan bir aileyiz. Biz fukaraligi dize getirmek için yola çiktik ve Konya’dan bir dünya devi çikarmaya azmettik. Allah’a sükür hiçbir Ramazan ayina yatirim yapmadan, bir üretim tesisini açmadan girmedik. Her Ramazan ayina eristigimizde bizim bölgemizde çiftçi bir önceki Ramazan’a göre daha çok üretti, daha çok kazandi. Çünkü bu kurum onlarin daha çok üretmesi, daha çok kazanmasi için zemin hazirladi. O nedenle bu kurumda çalisan herkes, Konya Seker Ailesinin her ferdi her Ramazan’i gönül huzuru ile karsilayabilir ve idrak edebilir.
Çünkü bu ailenin her ferdi üzerine düseni layikiyla yapmasaydi, sorumluluklarina sahip çikmasaydi, görevini en iyi sekilde yapmasaydi bu basarilar tesadüflerin ötesine geçemezdi.
Eger bu kurum krizlere, bürokrasiye, sektöre yönelik bakis açisina ragmen basarida sürekliligi ve sürdürülebilirligi yakalamis, yaptigi yatirimlarla öncü ve lider konumuna gelmisse bu basarida uygulanan strateji, yatirim tercihlerinde isabet kadar önemli olan husus bu kurum için mesaisini harcayan her arkadasimizin özverili katkisidir. Kurumumuzun refahi köylere de ulastirmak için koydugu hedefi gerçeklestirmek için her arkadasimizin gösterdigi üstün gayrettir.
Bu mübarek gecede sözlerime son verirken, hepinize bir aile büyügünüz olarak ve özellikle de bir çiftçi olarak, çiftçi çocugu olarak gayretleriniz, katkiniz, aile ocagimizi abat etmek için gösterdiginiz çaba ve aile ocagimiza sahip çikma konusundaki hassasiyetiniz nedeniyle tesekkür ediyor, daha nice Ramazanlara saglik ve huzur ile hep birlikte ve daha da büyümüs ve genislemis bir Konya Seker Ailesi olarak ulasmayi Rabbimin nasip etmesini diliyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284