Konya Ticaret Borsasi Binasi Mevka Ile Aydinlaniyor

Mevlana Kalkinma Ajansi 2015 yili yenilenebilir Enerji Mali Destek Programi kapsaminda Konya Ticaret Borsasi’nin “Gelecegi Günesle Aydinlatiyoruz” projesi destek almaya hak kazandi. Proje Konya Ticaret Borsasi Yönetim Kurul Baskani Hüseyin Çevik ile Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman tarafindan 14 Temmuz Sali günü imzalandi.

Konya Ticaret Borsasi Binasi Mevka Ile Aydinlaniyor

Imzalanan sözlesme ile Konya Ticaret Borsasi Hizmet Binasinda teknolojiye dayali, modern bir sistemle elektrik üretim altyapisi olusturularak, enerji tüketiminde tasarruf ve çevre korumasina katki saglamaktir. Bölgede yeterince faydalanilamayan yenilenebilir ve temiz enerji teknolojilerine yatirim yapilarak, teknolojik yenilikler takip edilerek, maliyet düsürücü teknolojiler ile bölgesel gelisime katki saglanmasi amaçlaniyor.
Bu kapsamda; KTB binasinin çatisina 104 kw Günes Enerjisi ile Elektrik Üretim Tesisi kurulacak olup KTB binasinin aydinlatma sistemleri yenilenerek enerji verimli hale gelecektir. 2433 Adet Ledli Aydinlatma Armatürü satin alinacak.
Aydinlatma sistemi sayesinde; en büyük masraf kalemlerinden biri olan elektrik giderlerinde % 88 tasarruf saglanabilecek.
Sonuçta; Enerji açisindan büyük ölçüde disa bagimli olan ülkemizde, günes gibi sinirsiz ve ücretsiz olan bir kaynaktan faydalanarak, çevre kirliligini önlenmesine, petrol veya dogalgaz gibi diger enerji rezervlerinin tüketiminin azaltilmasina ve dolayisiyla önemli bir ekonomik ve toplumsal gelismeye katki saglamis olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284