Konya ve Karaman Ilçelerinin 2023 Vizyonlari Belirleniyor!

2010-2013 Bölge Planinda oldugu gibi 2014-2023 dönemi Bölge Plani çalismalarinda da “katilimcilik” planin en önemli özelliklerinden biri olacak. Kalkinma ajanslarinin temel islevlerinden biri olan yerel aktörler arasindaki isbirligini ve koordinasyonu saglamak, bölge plani sürecinde nitelikli katilimi etkin kilmanin temel araci olacaktir. Bu bölge planlama sürecinde özellikle sektörel odaklanma üzerinde hassasiyetle durulacak ve bölgeye özgü, uygulanabilir bir plan hazirlanacak.

 Konya ve Karaman Ilçelerinin 2023 Vizyonlari Belirleniyor!

Bu kapsamda MEVKA Arastirma, Etüt ve Planlama birimi moderatörlügünde bu yilin Subat ayi içinde olusturularak çalismaya baslayan Ilçe Stratejik Gelisme Komisyonlari ilçe Kaymakamlari baskanliginda çalismalarina ara vermeden devam ediyor. Komisyon tarafindan hazirlanan "Ilçe Stratejik Gelisme Raporlari"nda ilçenin sorunlarinin analizinin yani sira ilçenin mevcut durumu, ilçeyi diger ilçelerden ayiran özellikler, ilçe vizyonu, ilçenin öne çikan özellikleri, ilçenin rekabetçi olmak istedigi sektörler/konular ve ilçeyi ilgilendiren ve etkileyebilecek kamu yatirimlarina da yer verilecek.

Konuyla ilgili olarak MEVKA’dan yapilan açiklamada, “Subat ayindan bu yana her bir ilçede 4'er toplanti yapildi. Yapilan son toplantida ilçelerin vizyonlarinin nasil olmasi gerektigi konusunda çalismalar yapildi. Yapilan bu toplantilarla ilçelerin vizyonlari ortaya konurken "Genis halk katilimli" yapilmasi planlanan bir sonraki toplantida  "Ilçe Stratejik Gelisme Komisyonu" tarafindan hazirlanan rapor ilçe halki ile paylasilacak. Temmuz ayi içerisinde yapilacak olan bu toplantilara ilçelerdeki tüm paydaslarin hazirlanan raporlara yönelik görüslerini bildirmelerini önemsedigimiz için katilimlarini yürekten arzuluyoruz.
"Ilçe Stratejik Gelisme Komisyonlari"nin özverili çalismalarindan dolayi basta ilçe Kaymakamlari ve  komisyon raportörleri olmak üzere komisyonlara degerli bilgi ve tecrübeleriyle katki saglayan tüm komisyon üyelerine tesekkür ediyoruz” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284