Konya’da Sivil Toplum Günleri Düzenlenecek

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla yürütülen Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında, Sivil Toplum Günleri düzenlenecek.

Konya’da Sivil Toplum Günleri Düzenlenecek

Karaman Valiliğinden yapılan açıklamada, iki gün olarak planlanan eğitim, atölye çalışması ve STK Galerisi etkinliklerinin yer alacağı bu organizasyonun temel amacı, yerel ve merkezi düzeyde sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumları arasındaki iletişimin güçlendirilmesi. Katılımcı sivil toplum kuruluşlarına, kendilerine tahsis edilecek masalarda (Sivil Toplum Galerisi) çalışmalarını tanıtma fırsatının sunulması planlanıyor.

12-13 Eylül tarihinde Konya Ramada Plaza Otel’de düzenlenecek Sivil Toplum Günlerine Konya, Karaman, Aksaray, Niğde ve Nevşehir illerinde kurulu dernek kurma özgürlüğü alanında ve haklara dayalı perspektifte aktif olarak faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri katılacak. Programa Karaman’ı temsilen Yerel Radyo ve Televizyonlar İletişim Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Karaman’ın Sesi Gazetesi Sayfa Editörü Sultan Akbulut’da katılacak.

12 Eylül Çarşamba günü saat 10.00’da açılış konuşmalarıyla başlayacak olan program Teknik Destek Ekibi Kilit Uzman Hakkı Çamur tarafından proje ve programın tanıtımı yapılacak. Daha sonra Sivil Toplum kuruluşlarının yasal, denetsel ve yardım toplamaya ilişkin sorumlulukları konusunda Konya İl Dernekler Müdürü Hüseyin Türkmen, Dernekler Dairesi Başkanlığının hibe programları konusunda da Dernekler Dairesi Başkanlığı Dernekler Denetçisi Nuri Çelik katılımcıları bilgilendirecek.

Saat 11.30’da ise moderatörlüğünü Teknik Destek ekibinden Ferda Kaya’nın yapacağı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Önder Kutlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Çağdaş Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Aile Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Bulut ve Enderun Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu üyesi Abdürrahim Arslan konuşmacı olarak katılacağı panel gerçekleştirilecek.

Öğle yemeği arasının ardından Atölye çalışmaları ve STK’larla yüz yüze görüşme oturumları yapılacak. 4 grup halinde olacak oturumlarda birinci grup yasal, denetsel sorumluluklar ve yardım toplama, ikinci grup kamu-STK iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri ve proje ortaklığı geliştirme, üçüncü grup STK’ların sorunları ve ihtiyaçları, dördüncü grup ise kamu, STK ve uluslar arası STK’lar arası iletişim ve diyalog konularında fikir alışverişinde bulunacak.

Etkinliğin ikinci gününde ise STK gruplandırma çalışması, AB katılım sürecinde sivil toplum sektörü ve sivil topluma yönelik destek programları konusunda Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB Uzmanı Selman Çetin tarafından bilgiler verilecek.

Program verilecek kısa bir aranın ardından atölye çalışmaları sonuçlarının sunumu, yol haritasının sunumu ve soru cevap şeklinde devam edecek.

Öğle yemeği arasının ardından sivil toplum kuruluşları ve çalışmalarının tanıtımı, değerlendirme ve kartvizit yarışmasının sonuçları, sosyal köşelerde kurulan iş birliklerinin gözden geçirilmesiyle sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284