Konyalilar Keçiören`deki Iftarda Bulustu

6. Uluslararasi Ramazan Etkinlikleri kapsaminda düzenlenen Hemsehri Bulusmalari’nin son konugu Konya oldu.

Konyalilar Keçiören`deki Iftarda Bulustu

Halil Ibrahim Sofrasi’nda gerçeklestirilen Konyalilar iftari, siyaset, bürokrasi, yargi ve sivil toplum alanlarinin önemli isimlerini bir araya getirdi. Keçiören Belediye Baskani Mustafa Ak’in ev sahipligindeki iftara AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloglu, Halil Etyemez, Abdullah Agrali, Haci Ahmet Özdemir, Mehmet Babaoglu, Ziya Altunyaldiz ve Muhammet Ugur Kaleli, AK Parti Istanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Mersin Milletvekili Yilmaz Tezcan, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker, Basbakan Danismani Kerim Özkul, eski Devlet Bakani Mehmet Keçeciler, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Egitim, Kültür ve Saglik Vakfi (KONEV) Baskani Hakki Tekke, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan, Belediye Baskaninin esi Hatice Ak ve annesi Lütfiye Ak ile yüksek yargi mensuplari ve STK temsilcileri de katildi. Ilahilerle baslayan iftar programi Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti.
“KONYALI OLMAK AYRICALIKTIR”
Milletvekili Haci Ahmet Özdemir, ünlü edebiyatçi Ahmet Hamdi Tanpinar’in “Konyalilar iç dünyalarini herkese açmayan, fakat açtiklarinda açtiklari kimseyi esir alan insanlardir” sözüne dikkat çekerek, “Konyali olmak bir ayricaliktir. Bunu tarihimizden aldigimiz kuvvetle çok daha ileriye tasiyacagiz” dedi.
Milletvekili Recep Konuk ise, Basbakan Ahmet Davutoglu’nun da Konyali oldugunu hatirlatarak, “Günümüzün bilge lideri Sayin Basbakanimizin öncülügünde Anadolumuzla, Konyamizla, Karamanimizla hep birlikte omuz omuza vererek kalkinmamizi ve gelismemizi artirarak devam edecegimize inaniyorum” diye konustu.
Belediye Baskani Mustafa Ak da, mübarek Ramazan-i Serif’in Kur’an, ibadet, rahmet ve bereket ayi oldugunu vurgulayarak, “Su son 10 günü de cehennem azabindan kurtulus vesilesidir. Cenab-i Allah tutmus oldugumuz oruçlari, yapmis oldugumuz ibadetleri kabul etsin. Tüm hemsehrilerimizi burada görmek bizi mutlu ediyor. Allah birlik ve beraberligimizi güçlendirsin” dedi.
SINIRLARI ASAN KARDESLIK ÖRNEGI
Bu yil 6’ncisini gerçeklestirdikleri Uluslararasi Ramazan Etkinlikleri’nde sinirlari asan kardeslik örnegi gösterdiklerini ifade eden Baskan Ak, “Gönül cografyamizda yer alan bütün ülkeleri Keçiören’de agirliyoruz. Bu yil da 18 ülkeden bin misafirimizi konuk ettik. Ayrica 12 hemsehri dernegimizle Hemsehri Bulusmalarimizi gerçeklestiriyoruz. Böylece Ramazan’in güzelligini birlikte paylasiyoruz. Ayrica on ayri mahallemizde düzenledigimiz mahalle iftarlarimizla genci yaslisi, zengini fakiri ile ayni sofrada bulusuyoruz. Birlik ve beraberligimizin daim olmasi dilegiyle Ramazan’inizi kutluyorum. Allah yar ve yardimciniz olsun” ifadelerini kullandi.
Konya’nin erenler ve evliyalar sehri oldugunu dile getiren eski Bakan Keçeciler ise, “En güzel günlerimize taniklik etmis bir sehirdir. Cenab-i Allah’tan bu güzel Ramazan gününde ülkemize hayirlar getirmesini, çevremizdeki atesin söndürülmesini ve söndürecek hükümetin bir an önce kurulmasini niyaz ediyorum” diye konustu.
KONEV Baskani Hakki Teke de, KONEV olarak kimseyi incitmeden toplumda sahibi olmayan islerin sahibi olmaya çalistiklarini kaydederek, “Belediye Baskani oldugu günden bugüne kadar her derdimize derman olmak için çalisan ve bu güzel iftarin hazirlanmasinda bizlere her türlü destegi veren Baskanim Mustafa Ak’a çok tesekkür ederim” dedi.
Konusmalarin ardindan Baskan Ak, KONEV Baskani Teke'ye süs vazo takdim ederken, Teke de Baskan Ak'a ney hediye etti. Iftar programindan sonra Kalaba Kent Meydani’na kurulan Konya Kültür Evi’nin açilisi yapildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284