KOP Bölgesi Festivale Hazirlaniyor

Uluslararasi KOP Gençlik Festivali 8-11 Mayis tarihleri arasinda Karaman’da yapilacak.

 KOP Bölgesi Festivale Hazirlaniyor

Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde illerini kapsayan KOP Bölgesinde 70 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden bin 500 genç bir araya gelecek. Bu yil ilki düzenlenecek ve 8-11 Mayis 2015 tarihlerinde Karaman’da yapilacak olan “Uluslararasi KOP Gençlik Festivali” için ilk koordinasyon toplantisi yapildi.

Karaman Valiliginde yapilan toplantiya Vali Murat Koca, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskan Vekili Ihsan Bostanci, Karaman Belediye Baskan Yardimcisi Osman Ünver ve ilgili kurum amirleri katildi.
Festivalin temasi “Hosgörü”
Toplantida bir konusma yapan Karaman Valisi Murat Koca, Türkçe’nin ve Yunus Emre hosgörüsünün baskenti olan Karaman’da uluslararasi bir festivale ev sahipligi yapacaklarini belirterek misafirleri en iyi sekilde agirlamak için hazirliklara baslandigini söyledi. Festivalin ana temasinin hosgörü oldugunu söyleyen Vali Koca, “KOPGENÇ Festivalini ülkemiz gençlerinin dünya gençleriyle kaynasmasi için KOP Idaremizin koordinasyonunda, Karaman Valiligi ve Karaman Belediyesi’nin ortakligiyla ve kurumlarinin destegiyle gerçeklestiriyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden ve 70’e yakin dünya ülkesinden gençler Türkçe’nin Baskenti, Yunus Emre’nin diyari Karaman’da hosgörü temasiyla bir araya gelecek.” dedi.
KOP Idaresi Baskan Vekili Ihsan Bostanci da yaptigi açiklamada bölgesel kalkinmada en önemli dinamigin gençler olduguna vurgu yaparak, gençlerle hem KOP Bölgesi’nin hem de Türkiye’nin kalkinmasina daha fazla katki saglamayi amaçladiklarini söyledi. Uluslararasi festival için hazirliklara ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Bostanci, “Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyadaki farkli kültürlerden, farkli dillerden, farkli inançlardan gençleri KOP Bölgesi’nde bulusturacagiz. Festivalimize destek veren Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi ve Türkiye Ulusal Ajansi’na ve tüm kurumlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284