KOP Bölgesi Gençlerine Avrupa’da Staji Imkâni

KOP Bölgesi’nde yasayan 200 genç, yabanci dil yeterliliklerini artirmak, mesleki gelisimlerini sürdürmek ve daha iyi bir kariyere sahip olmak için 3 ay boyunca Avrupa’da staj yapma imkânina kavusacak.

 KOP Bölgesi Gençlerine Avrupa’da Staji Imkâni

Kalkinma Bakanligi Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ile ÜNIKOP üyesi Necmettin Erbakan, Aksaray, Selçuk, KTO Karatay, Mevlana, Nigde ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversiteleri, Konya Sanayi Odasi, Konya Ticaret Odasi ve Konya Büyüksehir Belediyesi birlikteliginde sunulan ‘Staj ve Egitim Konsorsiyum’ projesi, AB Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi tarafindan akredite edildi.

Projenin Koordinatörlügünü KOP Idaresi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin üstlendigi söyleyen KOP Idaresi Baskan vekili Ihsan Bostanci, amaçlarinin hem bölge insaninin ufkunu açmak, hem de KOP’luluk bilincinin artirilmasini saglamak oldugunu belirterek, ‘Staj ve Egitim Konsorsiyum’ projesinin ana hedefi, KOP Bölgesi üniversitelerinde okuyan lisans, yüksek lisans, doktora ögrencilerinin yurtdisinda alanlariyla ilgili kurum ve kuruluslarda staj yapmasini saglamak. Bunun yaninda proje ortaklarinin kendi personelinin yabanci dil yeterliliklerini artirmalarini imkân saglamaktir” dedi.
KOP Bölgesi Için Bir Ilk
Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ çerçevesinde ülke genelinde siklikla uyguladigi ‘Staj ve Egitim Konsorsiyum’ faaliyetleri KOP Bölgesi için bir ilk olacak. Bölgesel olarak yüksekögretim, mesleki egitim ve inovasyon adina farkindalik olusturma amacina hizmet edecek olan proje ile bölge gençlerinin teknik birikimlerini farkli üretim kültürleri ile harmanlayarak mesleki becerilerini artirmalari, bunun yaninda farkli ülkeleri taniyarak kisisel gelisimlerine katki saglanmasi hedefleniyor.
Proje kapsaminda konsorsiyum ortaklarina yapilan basvurularin degerlendirilmesi sonucu belirlenecek UNIKOP üyesi üniversitelerinden toplam 200 ögrenci ve personel, 2 ila 3 ay arasinda degisecek egitim ve staj hareketliligi için Avrupa ülkelerine gönderilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284