Kop Degerlendirme Toplantisi Ankara’da Yapildi

KOP (Konya Ovasi Projesi) ile ilgili degerlendirme toplantisi geçtigimiz hafta içinde Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanliginda yapildi. Toplantiya, Ilimiz Milletvekili Mevlüt Akgün, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Salih Baldiz ile Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki katildilar.

 Kop Degerlendirme Toplantisi Ankara’da Yapildi

Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde Illeri Milletvekilleri, KOP Idaresi Bölge Baskani, Tarim Reformu Genel Müdürü, Orman ve Su Isleri Bakanligi üst düzey yetkilileri, Il Özel Idaresi Genel Sekreterleri, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligindan Il Müdürlerinin katilimlari ile gerçeklesen KOP degerlendirme toplantisinda; Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde Illerini içine alan KOP Bölgesinde yatirimlarin etkinliginin saglanmasi amaciyla yerelde koordinasyonu saglama, eylem plani hazirlama, ana islevi izleme ve degerlendirme olan ve 642 sayili KHK ile 2011 yilinda kurulan KOP Bölgesi Kalkinma Idaresinin temel öncelikleri arasinda yer alan tarimsal alt yapinin gelistirilmesi ve rehabilitasyon oldugu belirtilerek,  öncelikle arazi toplulastirmasi ve tarla içi gelistirme hizmetleri kapsaminda basinçli sulama sistemlerine geçisin hizlandirilmasinin hedeflendigi toplantinin asil amacinin da bu konuyla ilgili yol haritasinin belirlenmesi oldugu ifade edildi.

Ankara’da yapilan toplantinin baskanligi Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Tarim Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek tarafindan yapilmis olup, Genel Müdür Küsek, Bakanligin KOP bölgesindeki toplulastirma faaliyetlerini ve yapilmasi gerekenleri, sunumlarini aktarmis ve katilimcilari bilgilendirdi.
DSI Genel Müdürlügü de bölgedeki faaliyetlerinin anlatildigi sunumundan sonra bölge milletvekilleri de KOP ile ilgili görüs ve önerilerini iletmislerdir. Ayni sekilde bölge illeri kurumlari da toplulastirma ve kapali sistem sulama ile ilgili görüs ve önerilerini KOP Bölge Baskanligina iletmislerdir. Katilimcilarin önerileri ile yapilan degerlendirmeler neticesinde illerin yetkili kurumlarinin kendi aralarinda sorunlar ve hedefler konusunda çalismalar yapilarak 2012 Haziran ayinin ilk haftasinda toplulastirma ve basinçli sulama sistemleri konusunda karara varilmasi amaciyla Konya Ilinde toplanilmasina ve görüsülmesine karar verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284