Kop Eylem Palani Için Toplantilar Devam Ediyor

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi tarafindan hazirlanan `KOP Eylem Plani` çalismalari kapsaminda geçtigimiz hafta sonu Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlükleri MTA Orta Anadolu 2. Bölge, TEIAS Konya Grup yetkilileriyle KOP toplanti salonunda bir araya geldi.

Kop Eylem Palani Için Toplantilar Devam Ediyor

2012 yilinin ikinci çeyreginde baslayan eylem planinda sektör kisitlamasi olmadan bakanliklardan, bölge illerindeki kamu, kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kuruluslarindan proje önerileri yazili olarak talep edilmis, Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinden olusan KOP Bölgesi'nin kalkinmasini hizlandirmak amaciyla kurulan KOP Idaresi eylem plani kapsaminda merkezi teskilat ve bölge illerinden gelen proje önerileri ilk etapta Kalkinma Bakanligi'na, daha sonra Bölgesel Gelisme Yüksek Kurulu'na sunulacak.
KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskan Yardimcisi Ihsan Bostanci baskanliginda yapilan toplantiya Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili ve Müdürlüklerin yetkilileri katildi. 2012 yilinda bakanliklarca gönderilen eylem planlari üzerinde duruldu ve eylem plani hakkinda Müdürlükler fikirlerini beyan ederek eylem plani için son düzeltmeler yapildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili, “Kurul asamasindan geçecek planin bu yil içinde açiklanarak resmen yürürlüge girmesi sonrasinda eylem plani kapsaminda merkezi teskilatlar ve bölge'deki kuruluslardan gelen proje önerilerin, ekonomik kalkinma ve rekabetin güçlendirilmesi, kentlesme, sosyal-kültürel gelismenin saglanmasi, altyapinin gelistirilmesi ve kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi olarak bes ana eksende toplanan eylem plani bölge insanin gelir düzeyini yükseltmeyi amaçlamaktadir. Sosyal, kültürel ve ekonomik alanlari bütüncül bir yaklasimla degerlendirerek KOP Bölgesi'nde tarim, ulastirma, enerji, imalat, turizm gibi sektörlerin yani sira sosyal alanda da bir dönüsüm hedeflenmektedir. Hazirlanmakta olan eylem plani, bölge insanin gelir düzeyini yükseltmeye, saglik ve egitim yapisini saglamlastirmaya, aile kurumunu güçlendirmeye, yoksullukla mücadeleye ve bölge disina göçü önlemeye yönelik projeleri kapsayacaktir. KOP Idaresi tarafindan hazirlanan 'Taslak KOP Eylem Plani'nin bölgenin tarihinde yakaladigi en önemli yatirim programi firsati ve projesi olacak ve bölge'nin kalkinmasini hizlandiracak eylem plani ayni zamanda ülkemizin 2023 ve 2071 makroekonomik hedeflerine katki saglamayi hedefleyen toplantilar, farkli birimlerin katilimi ile devam etmektedir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284