KOP Eylem Plani Açiklaniyor

Kalkinma Bakanligi KOP Eylem Plani 30 Nisan Persembe günü Nigde’de açiklanacak.

 KOP Eylem Plani Açiklaniyor

KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskan Vekili Bostanci “Kalkinma Bakanligimiz koordinesinde hazirlanan KOP Eylem Plani, 30 Nisan’da Nigde’de açiklanacak” dedi.

Kalkinma Bakanligi tarafindan hazirlanan ve temel önceligi; Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde illerini içine alan KOP Bölgesi’nde yasayan vatandaslarin refah düzeyini yükseltmek olan KOP Eylem Plani’nda son asamaya gelindi.
KOP Idaresi Baskan Vekili Ihsan Bostanci, KOP Bölgesi’nde kapsamli bir dönüsümü gerçeklestirmek olan KOP Eylem Plani’nin, 30 Nisan’da Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz tarafindan açiklanacagini söyledi.
Selçuklu’dan Bu Yana Ilk Resmi Plan
Baskan Vekili Bostanci, bölgede su kaynaklarinin etkin kullanimi ile tarimsal ve kirsal kalkinmaya öncelik verecek olan KOP Eylem Planinda? turizm, sanayi, ticaret, ulastirma, lojistik, egitim ve saglik gibi alanlarda yeni yatirimlar yapilmasinin öngörüldügünü ifade ederek sunlari söyledi:
“Bölgemiz için Selçuklular döneminden bu yana ilk resmi kalkinma plani olma özelligi tasiyan KOP Eylem Plani’ni 30 Nisan Persembe günü Nigde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Kalkinma Bakanimiz Sayin Cevdet Yilmaz saat 10.30’da açiklayacak. KOP illerini daha güçlü, daha müreffeh bir toplum yapisina ulastirmayi ve beseri sermayeyi güçlendirerek sehir ve kirsal yasam kalitesini artirmayi amaçlayan KOP Eylem Plani’nin bölgemize ve vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284