KOP Eylem Plani Tanitim Toplantilari Sona Erdi

Konya Ovasi Projesi(KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan KOP Illeri yatirim projelerinin yer aldigi KOP Eylem Plani(KOP EP) tanitim toplantilari sona erdi. Konya’da gerçeklestirilen son toplanti 4 gün sürdü.

KOP Eylem Plani Tanitim Toplantilari Sona Erdi

Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde’den olusan KOP Bölgesi’nin kapsamli dönüsümünü saglamak amaciyla hazirlanan ve 30 Nisan 2015 tarihinde Kalkinma Bakanimiz Sayin Cevdet Yilmaz tarafindan kamuoyuna açiklanarak yürürlüge giren KOP Eylem Plani ve içerisindeki 243 proje sirasi ile Aksaray, Karaman, Nigde ve Konya’da kamu kuruluslarinin temsilcilerine tanitildi.
Son olarak Konya’da gerçeklestirilen ve 4 gün süren tanitim toplantilarina Konya Valisi Muammer Erol, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskan vekili Ihsan Bostanci, Konya Vali Yardimcisi Ibrahim Hayrullah Sun ve yerel kamu kuruluslarinin üst düzey temsilcileri katildi.
KOP EP’nin basariya ulasmasinda, kamuoyunun sahiplenmesinin yani sira tüm kamu kurum ve kuruluslarinca da sahiplenilmesinin büyük önem tasidigini kaydeden KOP Idaresi Baskan vekili Ihsan Bostanci, KOP Illerinde düzenlenen tanitim toplantilarinin bölgedeki kamu kurum ve kuruluslarinda bu sahiplenme bilincini olusturmak amaciyla gerçeklestirildiginin altini çizdi.
Eylem Planinin hayata geçirilme sürecinin yakindan takip edilecegini ifade eden Bostanci, “Bu amaçla yilda en az iki defa olmak üzere plan dönemi boyunca Kalkinma Bakanimiz baskanliginda Eylem Plani’nda yer alan projelerin, sorumlu kuruluslarinin üst düzey bürokratlarinin katilimi ile ‘KOP Eylem Plani Izleme ve Degerlendirme Toplantilari’ düzenlenecek” diye konustu.
2014 ve 2018 yillarini kapsayan KOP Eylem Plani içerisindeki 243 adet proje ve 9 milyar 927 milyon liralik kaynagi ile bölgenin ilk resmi programi olma özelligini tasiyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284