KOP İdaresinden İlimize Proje Desteği

Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan, Mut ilçesinde katıldığı Şehit Ali Gümüş’ün cenaze töreninin ardından ilimizi ziyaret ederek,  KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslimi yapılan karavanlarda incelemelerde bulundu.

KOP İdaresinden İlimize Proje Desteği

Önümüzdeki günlerde yararlanıcılara teslim edilmesi planlanan karavanları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler alan Bakan Elvan’a Vali Fahri Meral ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da eşlik etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve toplam proje bedeli 500 bin Türk Lirası yüzde 20 çiftçi katkılı gerçekleştirilen “Yaylamda Daha Mutluyum” projesi kapsamında; Ayrancı İlçesi Kayaönü köyünde tespit edilen 13 küçükbaş hayvan yetiştiricisine verilmek üzere, üzerinde güneş enerjisi ile elektrik üretim sistemi olan su depo ünitesi, seyyar tuvalet, banyo, şofben, ocak ve buzdolabı gibi aletlerin yer aldığı karavanların yapımı tamamlandı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteklediği proje ile ilimizde yaz döneminde yaylaya çıkan küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin yaylada kaldıkları süre içerisinde yaşam koşullarının daha da iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Kalkınma Bakanlığınca bu tür projelere desteğin süreceğini ifade eden Bakan Elvan, bu projenin diğer illere de örnek teşkil edeceğini belirterek, karavanların hayırlı olmasını diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284