KOP KÖSIP 2015 Yili Protokolleri Imzalandi

Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerini kapsayan KOP Küçük Ölçekli Sulama Isleri Programi (KÖSIP) 2015 yili ödenekleri, imzalanan protokollerin ardindan aktarilmaya baslandi.

KOP KÖSIP 2015 Yili Protokolleri Imzalandi

Kalkinma Bakanligi Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan bölgede gelir seviyesi düsük, dezavantajli daglik kirsal alanlarda yasayan çiftçilerin sulama imkânina kavusmasi, katma degerli meyve ve sebze üretimine geçmesi hazirlanan KÖSIP programinda, Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz tarafindan 2015 yili yatirim programi kapsaminda onaylanan 75 milyon liralik ödenek KOP illerine aktariliyor.
“Dört ile 69 proje için 75 milyon lira”
Aksaray, Karaman ve Nigde’de Il Özel Idareleri ile Konya’da ise Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi ile imzalanan protokollerin ardindan, bu yil 9 proje gerçeklestirecek olan Aksaray’a 15 milyon lira, Karaman’a 26 adet proje için 14 milyon lira, Nigde’ye 7 proje için 18 milyon lira, Konya’ya ise 27 proje için 28 milyon lira olmak üzere toplam 69 projeye 75 milyon liralik ödenek aktarilmis oldu.
Böylece; Küçük Ölçekli Sulama Isleri Programi kapsaminda KOP Bölgesi illerine son 5 yilda aktarilan kaynak tutari 337,9 milyon liraya ulasti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284