KOP – MTA Isbirliginde Çalistay Düzenlendi

Vali Murat Koca, KOP – MTA isbirligi ile Konya’da gerçeklestirilen “Karapinar- Ayranci Termik Santrali Çevresel Etki Arastirmalari Çalistayi”na katildi.

KOP – MTA Isbirliginde Çalistay Düzenlendi

KOP Bölge Idaresi Hizmet binasinda gerçeklestirilen çalistaya, Vali Murat Koca, Konya Valisi Muammer Erol, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, bilim adamlari ve akademisyenler katildi.
Karapinar – Ayranci Bölgesinde kurulmasi öngörülen termik santralin bölgeye saglayabilecegi katkilar ile olasi çevresel etkilerine iliskin düzenlenen ve genis bir katilimin saglandigi çalistay, protokol üyelerinin açilis konusmalariyla basladi.
Konusmalarin ardindan çalistay, Kamu Kurum ve Kurulus temsilcileri ile çesitli üniversitelerden çalistaya katilan bilim adamlari ve akademisyenlerin olusturdugu uzmanlar tarafindan gerçeklestirilen sunumda; “Karapinar - Ayranci Termik Santrali Projesi ve Kömür Havzasi, Gelismis Yakma Teknolojileri ve Çevre Emisyonu, Genel Jeoloji, Kömür Teknolojisi ve Kimyasi, Hidrojeoloji, Çevre Ekosu ve Bölgede olusan ve muhtemel olusabilecek obruklar” baslikli konular ele alindi.
Programin sonunda görüs ve öneriler ele alindi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284