KOP TEYAP Egitimleri Basladi

Aksaray’da baslayan ‘Tarimsal Yayim’ konulu egitime, kamu ve özel sektörde tarimsal yayim ve danismanlik hizmeti veren ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenler katildi.

 KOP TEYAP Egitimleri Basladi

Kalkinma Bakanligi “Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi“ tarafindan yürütülecek olan “KOP Bölgesi Tarimsal Egitim ve Yayim Programi” (KOP TEYAP) kapsamindaki egitim çalismalarinin ilki genis katilimla Aksaray Merkez Ögretmenevinde düzenlendi.

Çiftçilere yönelik hizmet vermekte olan tarim yayimcilarinin, ilk adim olarak ‘Tarimsal Yayim’ konulu egitim programinda bir araya getirildigini belirten KOP Idaresi Baskan Vekili Ihsan Bostanci, KOP TEYAP ile özel sektör ile kamu arasindaki iletisimin güçlendirilmesinin ve çiftçinin en güncel ve dogru bilgiye ulasmasinin hedeflendigini söyledi.
“Bölgesel etkilesim saglanacak”
Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz tarafindan 30 Nisan 2015 tarihinde Nigde’de açiklanan KOP Eylem Plani’nda bölgenin, tarim altyapisinin modernlestirilmesi, katma degeri yüksek üretime geçilmesi ve tarimsal degisimin gerçeklestirebilmesi için önemli tedbirlerin yer aldigini kaydeden Bostanci, KOP TEYAP faaliyetlerinin 2015-2018 yillarini kapsadigini hatirlatarak; “Tarimla ilgili kurumlarin ortak çalisma kültürünün gelistirilmesi, özel kisi ve örgütler de dâhil olmak üzere tüm kuruluslarin kapasitesinin artirilmasi, tarimsal egitim ve yayim hizmetlerinin çesitlendirilmesi, çiftçimizin kapasitesinin artirilmasi bizim bu alandaki önceliklerimizdir” dedi.
“Karma gruplara toplam 5 egitim verilecek”
Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinden olusan KOP Bölgesinde, tarimsal yayim ve danismanlik hizmeti sunan kamu ve özel sektör çalisanlarina yönelik, bölgenin ihtiyaç ve öncelikleri dikkate alinarak hazirlanan egitimlerin 3’er gün sürecegini ifade eden Bostanci; “Egitimlerimizin her biri üçer günden olusan 5 kursla gerçeklestirilecektir. Egitimlere KOP Bölgesi illerindeki kamu ve özel sektörde çalisan ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenlerden olusan tarim yayimcilari katilmaktadir. Egitim faaliyetlerini her bir ilin kendi içerisindeki yayimcilarindan olusan gruplar yerine, KOP Bölgesi‘nin farkli illerinden olusturulan karma gruplarla gerçeklestiriyoruz. Bu sayede bölge içi yayimcilarin birbirlerini ve ilgili akademisyenleri tanimalarini ve bir fikir hareketliliginin olusmasini saglamak istiyoruz” diye konustu.
Egitim kapsaminda Akdeniz Üniversitesi Tarim Ekonomisi Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbas, ‘Proje yönetimi, sunus teknikleri, ajanda kullanimi ve zaman yönetimi’ konularinda; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarim Ekonomisi Bölüm Baskani Prof. Dr. Cennet Oguz, ‘Tarimsal yayimda hedefe yönelik program hazirlama’ konusunda; Selçuk Üniversitesi Iletisim Fakültesi Ögretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Fidan ise ‘Iletisim ’ konusunda katilimcilara bilgiler verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284