KOP TEYAP Mali Destek Programi Proje Çagrisina Çikti

Konya Ovasi Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan KOP Eylem Plani kapsaminda “KOP Tarimsal Egitim ve Yayim Projesi (KOP TEYAP)” yürütülecek. KOP TEYAP ile tarimla ilgili kamu kurumlarinin, özel sirket ve örgütler ile çiftçilerin beseri kapasitelerinin artirilmasi için çalismalar gerçeklestirilmesi hedefleniyor. TEYAP kapsaminda, çiftçilerin beseri kapasitelerinin gelistirilmesi amaciyla Konya Ovasi Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan “Tarimsal Egitim ve Yayim Mali Destek Programi” çiftçilere yönelik egitim ve yayim proje basvurulari kabul edilecek.

KOP TEYAP Mali Destek Programi Proje Çagrisina Çikti

Konuyla ilgili olarak Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantida Tarimsal Egitim ve Yayim mali Destek Programinin tanitimi yapildi.
Tanitim toplantisinda bir konusma yapan Il Müdür Yardimcisi Vekili Ibrahim Erkol, tarimsal üretimde egitimin çiftçilerimizde davranis degisikligine olan etkisinin büyük oldugunu, iletisimin çok hizli oldugu günümüzde çiftçilerimizin bilgiye ulasmada sikinti çekmediklerini fakat bu bilgilerin sahada nasil uygulanacaginin, dogal kaynaklarin kullanimi ve tarimsal üretimde sürdürülebilirligin nasil saglanmasi gerektigi konularinda mutlaka egitime ihtiyaç oldugunu ifade etti.
Erkol konusmasinda, çiftçilerimizin egitim ihtiyacinin giderilmesi için Mali Destek Programinin önemli katkilar saglayacagina inandigini belirtti. Konya Ovasi Kalkinma Idaresi Baskanligi Proje Koordinatörü Mevlüt Vanlioglu ise toplantida yaptigi konusmada, çiftçilerimizin sürekli gelisen ve kendini yenileyen tarim sektörüne ayak uyduramamasi, kuraklikla mücadele etmesinin yaninda tarimsal su israfinin giderek artmasinin bölge tariminin sürdürülebilirligi açisindan risk olusturduguna dikkat çekmistir. Bu nedenle bölgenin kendine has sorunlarini da göz önüne alarak, mevcut çalismalari tamamlayici bir anlayisla uygulanacak egitim-yayim faaliyetlerinin büyük önem arz ettigini belirten Vanlioglu, programin önceliginin “Bitkisel üretimde toprak ve su kaynaklarinin etkin kullaniminin saglanmasina yönelik egitim ve yayim faaliyetleri oldugunu ifade etmistir. Mali destek son basvuru tarihinin 10 Temmuz 2015 oldugunun altini çizen proje koordinatörü Vanoglu ‘nun konusmasinin ardindan Mali Destek Programi ile ilgili yapilan tanitim sunusu ile toplanti sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284