KOP Üniversiteler Birligi Çalismalarini Tüm Hiziyla Sürdürüyor

KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi (UNIKOP) Stratejik Planlama Kurulu Toplantisi, dönem baskanligini yürüten Nigde Üniversitesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirildi.

 KOP Üniversiteler Birligi Çalismalarini Tüm Hiziyla Sürdürüyor

Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen toplantiya Nigde Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Metin Yildirim, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kadir Yildiz, Karamaoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Çagatay Ünüsan, Mevlana Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Süleyman Özen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Emin Aydin, UNIKOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Gökçe, Nigde Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ethem Akyol, Kop Bölge Kalkinma Idaresi Baskan Yardimcisi Ihsan Bostanci, UNIKOP Genel Sekreter Yardimcilari Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sahin ve Yrd. Doç. Dr. Burak Sen, KOP Idaresi Uzmani Ahmet Katiksiz, Raportörler Yrd. Doç. Dr. Figen Inci ve Yrd. Doç. Dr. Gözde Gökçe Isbir katildi.
“KISA SÜREDE ÇOK YOL ALDIK”
Toplantinin açilis bölümüne katilan KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Dönem Baskani ve Nigde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, UNIKOP’un kisa sayilabilecek bir sürede büyük yol aldigini belirterek, “Ilk yil, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel’in dönem baskanliginda çok basarili geçti. Gerek yapilanma bakimindan gerekse faaliyetler bakimindan ilk yil oldukça önemliydi. Insallah bizde ayni sekilde dönem baskanligimizi basarili bir sekilde tamamlayip görevi Aksaray Üniversitesi’ne devrederiz” dedi.
“TEMEL FONKSIYONUMUZ ÜLKE KALKINMASINA KATKI SAGLAMAK”
Üniversiteler birliginin gerekli olup olmadigiyla ilgili sorularin zaman zaman gündeme geldigine deginen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Esas itibariyla üniversitenin temel fonksiyonlari var ve bu temel fonksiyonlarinda en önemlisi ülke kalkinmasina katki saglamak. Eger söz konusu olan ülke kalkinmasina katki saglamaksa bu tür birliklerin olmasi gerektigi açiktir. Çünkü üniversitelerde çalismalar çok uzun yillar boyunca bireysel olarak devam etti, daha sonra disiplinler arasi çalismalar gündeme geldi. Disiplinler, çalismalarla bir takim faaliyetler yürüttüler ama bugüne geldigimizde disiplinler arasi çalismalarinda çok yeterli olmadigi görüldü. Bu nedenle yüksek ögretim kurumlari arasinda ciddi is birliklerinin olmasi gerekmektedir. Bir üniversitenin sahip oldugu imkânlara baska bir üniversite sahip olamayabilir ya da belirli grup bilim insanlari bir üniversiteye toplanmis olabilir. Bir alanda belirli faaliyetler yürütülürken diger alanda bir baska üniversite daha güçlü olabilir. Dolayisiyla güçlerin birlesmesi artik ülke kalkinmasi bakimindan kaçinilmaz hale geldi. Bu nedenlerle 4 ili içeren 7 üniversitenin katilimi ve KOP Bölge Baskanliginin olaya gerçekten çok ciddi destekler vermesi ile ayrica yakinda 8. Üniversitenin de dâhil olacak olmasi ile birlikte daha basarili bir birlik olacagina inaniyoruz” diye konustu.
UNIKOP Dönem Baskani ve Nigde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün açilis konusmasinin ardindan toplanti UNIKOP Genel Sekreteri ve Nigde Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Gökçe’nin gündemdeki maddelerle ilgili sunumu ve stratejik kurul üyelerinin maddelerle ilgili görüslerinin alinmasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284